Hyppää sisältöön

Rakennus- tai pintakäsittelyalan koulutus

Koulutusaika Raahessa: 16.8.2021 - 15.4.2022
 

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on rakennusalalla talonrakennuksen ja pintakäsittelyalan tutkintoihin/ tutkinnon osiin. Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa alan koulutusta, ovat perustutkinnot sopiva vaihtoehto. Jos opiskelija omaa alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkintojen avulla.

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena päivämuotoisesti. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus-tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. Ammattitutkinto tai sen osia voidaan toteuttaa myös työelämälähtöisesti, jolloin oppilaitoksessa toteutettavien lähi- tai verkko-opetuspäivien lukumäärä on keskimäärin 2-4 pv/kk.

Tutkinnon sisältö

Korttikoulutukset (tulityö- ja työturvakortit)

Rakennusalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnonosat: perustustyöt ja runkovaiheen työt. 
Valinnaiset tutkinnonosat valitaan seuraavista: sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muuraus, laatoitus, raudoitus ja betonointi, rappaus, muottityöt, teräsrakentaminen korjausrakentaminen.

Talonrakennuksen ammattitutkinto
Pakollinen tutkinnonosa: talouden, työn ja työympäristön hallinta.
Valinnaiset tutkinnon osat valitaan seuraavista: betonirakenteet, puurakenteet, muuratut rakenteet, metallirakenteet, korjausrakentaminen ja eristykset sekä tekniset työt.

Pintakäsittelyalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnonosat: rakennusten korjausmaalaus ja uudisrakennusmaalaus.
Valinnaiset tutkinnon osat voivat olla esim. betonipintojen etuoikaisut, rakennuspintojen ruiskumaalaus, ruiskutasoitetyöt, tapetointi, vedeneristyksen perustyöt, lattiapäällysteiden uusiminen tai lattiapäällystyksen perustyöt. Raahessa: rakennuspintojen ruiskumaalaus, pientalojen ulkomaalaus, tapetointi, rakenteiden korjaus, massapäällystystyöt, lattianpäällysteiden uusiminen, vedeneristyksen perustyöt, puulattioiden pintakäsittelyt, sisämaalaustyöt.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto
Pakolliset tutkinnonosat: ensimaalaus sekä huoltomaalaus tai tasoitetyöt tai julkisivumaalaus. Valinnaiset tutkinnonosat: esim. seinäpintojen päällystys, ruiskumaalaus, julkisivujen pinnoitus, julkisivujen rappaus, märkätilojen laatoitus, märkätilojen tasoitetyöt tai betonilattioiden pinnoitus. 

Kysy lisää!

Kauro Jari

Kauro Jari
lehtori, rakennusala, Raahe

jari.kauro@brahe.fi

050 514 4495

Kostekivi Juho

Kostekivi Juho
Tuntiopettaja, sisärakentaminen/pintakäsittelyala

juho.kostekivi@brahe.fi

040 135 7154

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332