Hyppää sisältöön

Sähkö- ja automaatioalan koulutus

Koulutusaika: 1.9.2021-28.4.2023
 

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Sähkö- ja automaatioalan Uraboosti-koulutuksella opiskelijalle aukeaa laaja-alaisen osaamisen kautta mahdollisuudet työllistyä sähköasentajaksi. Koulutuksen tavoitteena on työllistymisen tukeminen, alan tutkinnon tai tutkinnon osien suorittaminen. Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on halu työskennellä sähkö- ja automaatioalan tehtävissä. Koulutukseen valittavalla tulee olla terveydelliset valmiudet työskennellä alan työtehtävissä. Soveltuvuus arvioidaan hakuvaiheen haastattelussa. Värisokeus voi olla este työllistyä sähkö- ja automaatioalalle, mutta ei estä opiskelua, eikä ole este esim. jatko-opiskeluun.

Kenelle

Uraboosti-koulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Valmistuttuasi voit työllistyä sähköasennusyritysten, teollisuuden ja sähkölaitosten palvelukseen. Myös tuulivoimateollisuus kouluttaa ja työllistää huoltotehtäviin sähköasentajia. Koulutus toteutetaan monimuotoisin menetelmin oppilaitosympäristöissä päiväopintoina. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus- tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella.

Tutkinnon sisältö

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnon osat (2 kpl) 75 osp:

  • Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen, 30 osp
  • Pien- ja pienoisjännitesähkötyöasennukset, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 70 osp, voivat koostua useista eri osioista:

  • Rakennusautomaatioasennukset, 45 osp lähiopetuksena
  • Sähkökäyttöjen asennukset, 25 osp, lähiopetuksena

Valinnaisissa tutkinnon osissa on myös muita vaihtoehtoja, kuten paikallinen tutkinnon osa, joka on 15 osp. Osan voi suorittaa työelämässä koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan (HOKS) ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta.

Kysy lisää!

Mämmelä Matti

Mämmelä Matti
lehtori, sähköala

matti.mammela@brahe.fi

050 576 6664

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332