Hyppää sisältöön

Rakennus- tai pintakäsittelyalan koulutus

Rakennus- ja pintakäsittelyala tarjoaa monia mielenkiintoisia työtehtäviä koko maakuntamme alueella. Tässä koulutuksessa sinulla on mahdollisuus hankkia alalla tarvittavaa osaamista työllistymisen edistämiseksi sekä suorittaa alan tutkinto tai sen osia.Koulutusaika Raahessa: 16.8.2022-15.8.2024.

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on rakennusalalla talonrakennuksen ja pintakäsittelyalan tutkintoihin/tutkinnon osiin. Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa alan koulutusta, ovat perustutkinnot sopiva vaihtoehto. Jos opiskelija omaa alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkintojen avulla.

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena päivämuotoisesti. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus-tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. Ammattitutkinto tai sen osia voidaan toteuttaa myös työelämälähtöisesti, jolloin oppilaitoksessa toteutettavien lähi- tai verkko-opetuspäivien lukumäärä on keskimäärin 2-4 pv/kk.

Koulutus soveltuu kaikille Te-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, jotka haluavat työskennellä rakennusalan tehtävissä. Koulutukseen valittavilta edellytetään alalle soveltuvaa fyysistä terveyttä. Hakijoiden soveltuvuutta koulutukseen arvioidaan haastattelussa.

Hae rakennus- tai pintakäsittelyalan koulutukseen TE-toimiston sivuilla

Tutkinnon sisältö

  • Orientaatio
  • Korttikoulutukset (tulityö- ja työturvakortit)
  • Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta

Rakennusalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnonosat: perustustyöt ja runkovaiheen työt. 
Valinnaiset tutkinnonosat valitaan seuraavista: sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muuraus, laatoitus, raudoitus ja betonointi, rappaus, muottityöt, teräsrakentaminen korjausrakentaminen.

Talonrakennuksen ammattitutkinto
Pakollinen tutkinnonosa: talouden, työn ja työympäristön hallinta.
Valinnaiset tutkinnon osat valitaan seuraavista: betonirakenteet, puurakenteet, muuratut rakenteet, metallirakenteet, korjausrakentaminen ja eristykset sekä tekniset työt.

Pintakäsittelyalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnonosat: rakennusten korjausmaalaus ja uudisrakennusmaalaus.
Valinnaiset tutkinnon osat voivat olla esim. betonipintojen etuoikaisut, rakennuspintojen ruiskumaalaus, ruiskutasoitetyöt, tapetointi, vedeneristyksen perustyöt, lattiapäällysteiden uusiminen tai lattiapäällystyksen perustyöt. Raahessa: rakennuspintojen ruiskumaalaus, pientalojen ulkomaalaus, tapetointi, rakenteiden korjaus, massapäällystystyöt, lattianpäällysteiden uusiminen, vedeneristyksen perustyöt, puulattioiden pintakäsittelyt, sisämaalaustyöt.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto
Pakolliset tutkinnonosat: ensimaalaus sekä huoltomaalaus tai tasoitetyöt tai julkisivumaalaus. Valinnaiset tutkinnonosat: esim. seinäpintojen päällystys, ruiskumaalaus, julkisivujen pinnoitus, julkisivujen rappaus, märkätilojen laatoitus, märkätilojen tasoitetyöt tai betonilattioiden pinnoitus. 

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla

Kysy lisää!

Kauro Jari

Kauro Jari
lehtori, rakennusala, Raahe

jari.kauro@brahe.fi

050 514 4495

Värttö Pekka

Värttö Pekka
opettaja, rakennusala, Raahe

pekka.vartto@brahe.fi

044 439 3448

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332