Hyppää sisältöön
13.3.2020

Ajankohtaista koronaviruksesta

Raahen koulutuskuntayhtymässä koronaviruksen tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja muutoksista tiedotetaan Wilman, sähköpostin, www-sivujen ja/tai mobiilipalveluiden kautta. Raahen koulutuskuntayhtymässä noudatetaan koronavirukseen liittyviä viranomaisten ohjeistuksia. (THL:n ja ulkoministeriön ohjeet)

Varotoimenpiteenä pyydämme henkilökuntaa ja opiskelijoita / huoltajia seuraamaan sähköpostia / Wilmaa päivittäin. Tiedotamme mahdollisista koulujen sulkemisista tai lähiopetuksen rajoittamisista näitä kanavia käyttäen. Mikäli koulun sulkemiseen päädytään, vastuuopettaja tiedottaa Wilman kautta omia opiskelijoita ja huoltajia etäopetuksen toteuttamisesta sulun aikana. Toistaiseksi koulu jatkuu normaalisti lukujärjestyksen mukaisesti, mikäli muuta ei ilmoiteta.

Mikäli henkilökunnan jäsen tai opiskelija sairastuu / epäilee sairastuneensa koronavirukseen, on tästä ilmoitettava viivytyksestä omalle esimiehelle/ vastuuopettajalle sekä otettava yhteyttä terveydenhoidon viranomaiseen. Työelämässä tapahtuva oppiminen jatkuu normaalisti, mikäli se työpaikalle sopiija työpaikalla ei ole koronavirukseen sairastuneita.  Mikäli opiskelija sairastuu, vastaa vastuuopettaja myös tässä tilanteessa opiskelijan etäopetuksesta ja -ohjauksesta.

Raahen koulutuskuntayhtymässä on keskeytetty toistaiseksi kaikki Erasmus-liikkuvuudet 31.7.2020 saakka. Turhaa matkustamista on syytä välttää, palaverit ja tapaamiset pyritään pitämään etäkokouksina. Koulun järjestämät suuret yleisötilaisuudet perutaan toistaiseksi.

Jos epäilet koronavirusinfektiota, ole puhelimitse yhteydessä OYS:n ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon (call center) 08 315 2655 tai Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän päivystykseen 08 849 4511.

Lisätietoja: http://www.ras.fi/ajankohtaista/101/1/miten_toimit_jos_epailet_koronavirus-infektiota