Hyppää sisältöön

In English

18.11.2022

Avoimet ovet Koulutuskeskus Brahessa 22.–24.11.

Koulutuskeskus Brahessa järjestetään ensi viikolla avoimet ovet ensimmäistä kertaa korona-ajan alkamisen jälkeen.

Seutukunnan ysiluokkalaiset saapuvat tutustumaan koulutuksiin Tervahovinkadun toimipaikkaan, jossa esitellään tekniikan ja palvelualojen koulutuksia, sekä Mediakeskus Lybeckerille, jossa esittäytyvät luovat alat ja luonnonvara-alat. Avoimet ovet on suunnattu ensisijaisesti yhdeksäsluokkalaisille, mutta tutustujia on mahdollista tulla myös muualta. 

Tekniikan aloilla ja palvelualoilla yhdeksäsluokkalaiset valitsevat tutustumispoluista kaksi itseään kiinnostavaa polkua ja käyvät tutustumassa niissä koulutuksiin tarkemmin. Poluilla on tutustujille järjestetty aloihin liittyvää kiinnostavaa tekemistä. Ennen poluille lähtemistä on auditoriossa yhteinen info. 

Mediakeskus Lybeckerillä aloihin tutustutaan kiertämällä kartan kanssa koulutusten esittelypisteillä ja keräämällä leimoja. Esittelypisteillä on aloihin liittyvää tekemistä ja näkemistä. Luonnonvara-alan esittely laajenee pihalle asti, sillä mukana on Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen poni, koira ja traktori. Lybeckerillä on oma esittelypiste myös kaksoistutkinnolle. 

Tekniikan ja palvelualojen tutustumispolut ovat seuraavat: 

Polku 1: Putkiasentaja ja talonrakentaja 
Polku 2: Automekaanikko, autonkuljettaja ja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja 
Polku 3: Koneistaja, koneasentaja ja levyseppähitsaaja 
Polku 4: Sähköasentaja, kiinteistönhoitaja ja toimitilahuoltaja 
Polku 5: Parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja, kokki ja tarjoilija 
Polku 6: Sisärakentaja, sisustaja, verhoilija 
Polku 7: Laborantti ja TUVA (tutkintoon valmentava koulutus) 

Ovet ovat avoinna tiistaina 22.11. klo 8.30–13.45, keskiviikkona 23.11. klo 9.00–14.30 ja torstaina 24.11. klo 8.30–13.00.