Hyppää sisältöön
15.6.2022

Brahessa tehty runsaasti oppisopimuksia kesäksi

Koulutuskeskus Brahessa on tehty paljon kesäoppisopimuksia tälle kesälle. 

– Yritysten työvoimapula on näkynyt tänä ja viime kesänä oppisopimusten määrässä. Tälle kesälle oppisopimuksia on tehty reilut 200, kertoo Brahen työelämävastaava Eveliina Noponen

Eniten kesäoppisopimuksia tehdään rakennusalalle ja talotekniikkaan. 

Oppisopimuksessa hankitaan osaamista työsuhteessa. Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa opiskelijaa koskevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muitakin työntekijöitä. Hänelle maksetaan työstään palkkaa. Palkkauksen perusteet määräytyvät alan työ- tai virkaehtosopimusten perusteella ja siitä sovitaan työnantajan ja opiskelijan kesken. 

Opiskelijan kannalta kesäoppisopimus on oivallinen asia, sillä siinä yhdistyy kesätyö ja ammatillisten opintojen eteneminen. Samalla opiskelija saa hankittua arvokasta oman alansa työkokemusta.  

Työnantaja saa opiskelijasta työvoimaa. Voi käydä niinkin, että kesäoppisopimus voi poikia pitkäaikaisenkin työntekijän. 

Opiskelija voi suorittaa oppisopimuksella kesän aikana ammatillisen tutkinnon osan tai osia tai tutkinnon osaa pienemmän kokonaisuuden.  

Video- ja valokuvauksen opiskelija Sami Kuusiniva on kesäoppisopimuksella markkinointiviestintätoimisto Neotar Oy:lla Oulussa. 

– Videoeditointia, studion rakentelua, videokuvauksia eri miljöissä, Kuusiniva kertoo esimerkkejä työtehtävistään. Hän on tehnyt oppisopimusjaksollaan monipuolisesti erilaisia media-alan töitä.