Hyppää sisältöön

In English

17.1.2023

Erasmus+ hanke tuo Raaheen joukon kansainvälisiä vieraita

Koulutuskeskus Brahessa järjestetään ensi viikolla iso kansainvälinen työpaja.

Erasmus+ rahoitteinen Jumping through the gap -hanke tuo Italiasta ja Puolasta vierailijoita Raaheen.  Hankkeessa pyritään yhteistyössä puolalaisten ja italialaisten hankekumppanien kanssa löytämään keinoja helpottaa nuorten reittiä koulutuksesta työelämään ja yrittäjyyteen. Viikon ohjelmaan sisältyy innovaatioleiri ja kaksi pienempää luovuutta ja innovaatiotaitoja kehittävää pajaa. Lisäksi työpajan osallistujat vierailevat yrityksissä ja tutustuvat yrityshautomoihin. 

Työpajaan osallistuu kaikkiaan lähes 40 opiskelijaa, opettajaa ja nuorta yrittäjää Suomesta, Italiasta ja Puolasta. Innovaatio- ja yrittäjyysohjelman lisäksi vieraita tutustutetaan myös paikalliseen kulttuuriin savusaunan ja talvisten aktiviteettien parissa. Innovaatioleiripäivä järjestetään Veteraanimajalla tiistaina 24.1. Kouluttajana on Eemeli Alanne. 

Hankkeeseen on kuulunut tätä ennen kaksi työpajaa Italian Torinossa, jossa hankkeeseen osallistuvia opettajia ja nuoria yrittäjiä on koulutettu innovaatiotekniikoissa ja design thinking -menetelmässä. 

Korona keskeytti Brahen kansainväliset liikkuvuudet keväällä 2020 kahdeksi vuodeksi. Nyt kansainväliset vaihdot suuntaan ja toiseen pyörivät taas täysillä. Joulukuussa Ruukin toimipisteessä järjestettiin edellinen Brahen iso työpaja, jossa oli mukana 48 osallistujaa Italiasta, Kreikasta, Portugalista, Liettuasta, Romaniasta ja Suomesta. Työpaja liittyi Farmers for Future -hankkeeseen, ja myös siinä oli yrittäjyys teemana.