Hyppää sisältöön

In English

11.1.2023

Haku uuteen eläintenkouluttajan ammattitutkintoon on meneillään

Ruukissa voi nyt opiskella eläintenkouluttajaksi. Haku uuteen koulutukseen on meneillään.

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksella on käynnistymässä maaliskuussa uutena koulutuksena eläintenkouluttajan ammattitutkinto.   

Tutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja osaa kouluttaa eläimiä. Hän osaa huomioida laji- ja rotutyypillisen käyttäytymisen ja kouluttaa eläimille esimerkiksi arkitaitoja, tottelevaisuutta sekä muokata niiden käytöstä. Koulutuksessa voi halutessaan syventää osaamista esimerkiksi eläintarhaeläinten erityispiirteisiin ja niiden hyvinvoinnista huolehtimiseen työelämäjaksoilla.  

Koulutuksen vastuuopettaja on Kaisa Raudaskoski. Saila Kytömäki-Kosonen ja Kimmo Kielenniva vastaavat projektikoiratoiminnasta. Koulutuksessa perehdytään erityisesti koirien kouluttamiseen, jota opettavat Kaisan, Sailan ja Kimmon lisäksi Sevil Ilter ja Nina Petäsnoro. Kaisan opetuksessa opitaan kouluttamaan myös nautoja ja Ninan kanssa kissoja. Hevosten kouluttamista opettaa Heta Rautiainen.   

Valmistuneiden eläintenkouluttajien työnäkymistä yleisin on yrittäjyys. Etenkin isommissa kaupungeissa alkaa olla yksityisiä koulutusyrityksiä, joihin on myös mahdollista työllistyä. Kysyntää on erityisesti ongelmakoirakouluttajille.  

Koulutukseen haetaan jatkuvan haun kautta 13.2.2023 mennessä. Koulutus alkaa 13.3.2023.  

Lue lisää: https://www.brahe.fi/hakeminen/tutkinnot/ammattitutkinnot/luonnonvara-ala/elaintenhoitaja