Hyppää sisältöön

In English

30.3.2022

Istumisen iloa -näyttelyssä puisia ja verhoiltuja kalusteita

Huhtikuussa Praatiin rakennetussa näyttelyssä on esillä sisustusalan opiskelijoiden opiskelijatöinä toteutettuja puisia ja verhoiltuja kalusteita.

Sisustusalan opiskelijoiden töistä rakennettu Istumisen iloa -näyttely esittelee kalusteiden maailmaa huhtikuussa kolmen viikon ajan. Praati – palveluiden olohuoneessa sillä on Koulutuskeskus Brahen sisustusalan opiskelijoiden harjoitustöitä kuluneelta lukuvuodelta: puisia ja verhoiltuja kalusteita.

Kalustesuunnittelun kurssilla opiskelijat suunnittelevat puisen, sarjatuotantoon soveltuvan istuimen sekä valmistavat siitä prototyypin. Esillä olevat istuimet on valmistettu erilaisin tekniikoin vesileikatusta vanerista puupalloista koottuun keinuun.

Näyttelyssä on mukana myös sisustusalan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden verhoilemia istuimia. Kurssilla sisustuksen opiskelijat tutustuvat verhoilun maailmaan oman, mieleisen istuimen kunnostuksen kautta. Esillä on myös Koulutuskeskus Brahen verhoilulinjan opiskelijoiden taidonnäyte, syvänapitettu K-tuoli. Näyttelyn graafisen aineiston ovat suunnitelleet belgialaiset vaihto-opiskelijat, jotka ovat olleet vaihdossa Mediakeskus Lybeckerillä.

Puisten istuinten suunnittelu ja toteutus:
Katja Hovi, Ennimaria Kotajärvi, Sonja Lapinoja ja Julia Patanen

Istuimen verhoilun suunnittelu ja toteutus:
Heidi Jaara, Niina Laitinen, Maisa Mikkilä, Mirva Törmikoski ja Diana Viazova

Näyttely avoinna 4.-22.4.2022 arkisin 10.00-17.30
Praati – palveluiden olohuone
Kirkkokatu 43, Raahe

Istumisen-iloa.jpg