Hyppää sisältöön

In English

29.11.2023

Kemiantekniikan syväväylää pitkin korkeakouluun

Brahen laboratorioalan opiskelija Heikki Vuotila tekee uusia väyläopintoja.

Koulutuskeskus Brahessa laboratorioalaa opiskeleva Heikki Vuotila tekee uusia kemiantekniikan syväväyläopintoja. Niissä opiskelija suorittaa laborantin ammatillisten opintojen aikana ammattikorkeakoulun kemiantekniikan kursseja. Suoritetut opinnot hyväksiluetaan Centria-ammattikorkeakoulussa. Väyläopinnot suoritetaan monimuotototeutuksina, eli opiskelijan ei tarvitse kulkea Kokkolassa.

- Ammattikorkeakouluopinnoissa on yllättävän paljon samoja asioita, mitä meillä ammatillisissa opinnoissa, mutta korkeakouluopinnot menevät syvemmälle asiaan. Ammattikorkeakouluopintojen ansiosta ymmärtää, miksi jokin asia tapahtuu, Heikki kertoo.

Centrian väyläopinnot suoritettuaan Brahen opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Centriaan erillishaussa. Sisäänotettavalle opiskelijamäärälle ei ole kiintiötä. Opiskelija siirtyy käytännössä heti toisen lukukauden opintoihin. Väylä on auki yliopistoon asti, sillä Centrialla on olemassa valmis polku kemiantekniikan amk-opinnoista yliopisto-opintoihin Ouluun.

Heikki aloittaa syksyllä 2024 ammattikorkeakouluopinnot Kokkolassa. Perustutkinto- ja väyläopinnot ovat Vuotilan mukaan tukeneet toisiaan. Aikataulullisesti ei ole ollut ongelmia.

- Korkeakouluopinnot ovat iltaopintoja, ja luennoista tulee tallenteet. Olen yleensä tehnyt väyläopintoja viikonloppuisin, hän kertoo.

Myös Centria-ammattikorkeakoulun kemiantekniikan koulutusalapäällikkö Jana Holm on tyytyväinen uuteen väylään.

- Tästä tulee hyvä!
 

Heikki Vuokila laboratoriossa
Heikki Vuokila pitää hyvänä asiana sitä, että väyläopintojen jälkeen Centriassa ei ole kiintiöitä, vaan kaikki väyläopintojen tekijät pääsevät korkeakouluun. Hän aloittaa opinnot Centriassa syksyllä 2024.