Hyppää sisältöön

In English

17.6.2024

Kesäyrittäjyys edistää opintoja ja tarjoaa kesätyötä

Koulutuskeskus Brahessa on mahdollista tehdä yrittäjyysopintoja kesäaikaan kesäyrittäjänä.

Hiusalan opiskelijat Iida Vierimaa ja Barbora Balogová työskentelevät tänä kesänä juhannukseen asti sekä elokuun alussa Pekkatorin hius- ja kauneushoitolassa NYT-kesäyrittäjinä. Sisärakentamisen opiskelijat Emilia Käpylä ja Jasmin Mämmelä perustivat myös oman alansa yrityksen Kodin Kunnostajat NYT saadakseen kesäksi töitä.

NYT-kesäyrittäjyys on opiskelijoille oiva mahdollisuus hyödyntää kesäaikaa opintoihin, ansaita samalla rahaa ja kartuttaa työkokemusta.

Emilia ja Jasmin tekevät pääasiassa ulkomaalausta ja ulkopintojen kunnossapitoa, mutta muutkin sisä- ja pihatyöt onnistuvat. Toimialueena heillä on Raahe-Pattijoki-alue sekä Pyhäjoki. 

Hius- ja kauneusalan nuoret yrittäjät toimivat Pekkatorin hius- ja kauneushoitolan tiloissa. He maksavat tilasta vuokraa yrittäjäajaltaan, mutta saavat myös yritystoiminnan tulot itselleen. 

Kesällä yrittäminen on yksi Nuoret ja talous NYT:n Vuosi yrittäjänä -ohjelman toteuttamisen tapa. Ohjelmassa opiskellaan yrittäjyyttä perustamalla oikealla rahalla toimiva NYT-yritys. Ohjelman aikana käydään läpi yrityksen kaikki vaiheet ideoinnista perustamiseen ja käytännön toiminnasta yrityksen lopettamiseen.  

Haluatko hyödyntää kesäyrittäjien palveluja? Pintakäsittelyalan opiskelijoiden Kodin Kunnostajat: 044 240 7936, emilia.kapyla@gmail.com / Emilia tai 045 186 1111, jasmin.mammela@gmail.com /Jasmin.

Pekkatorin hius- ja kauneushoitolaan ajanvaraukset puhelimitse tai paikan päällä, 050 371 2350, Brahenkatu 11, Raahe.