Korkeakoulutuksen ja työelämän tiiviissä yhteistyössä kaikki voittavat
SSAB:n HR-päällikkö Sisko Kivistön mukaan on kaikkien etu, että yritys saa äänensä kuuluviin tulevaisuuden työtarpeisiin liittyen. Myös opiskelijat suuntautuvat opintoihin, joiden jälkeen alueelle työllistyminen on mahdollista.
– Raahessa syksyllä alkavassa tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksessa painotetaan erityisesti ohjelmistokehitystä, joka tukee muun muassa SSAB:n tulevaisuuden tarpeita tehtaan tuotantotavan muutoksessa. Tässä kuviossa kaikki siis voittavat, Sisko toteaa.
SSAB tunnetaan yhtenä vihreän siirtymän edelläkävijänä raskaassa teollisuudessa. Tämänhetkisten päätösten mukaan Raaheen ei SSAB:n investointien ensivaiheessa ole kuitenkaan tulossa vedyn valmistusta, vaan vetypelkistetty rauta tuodaan Ruotsista.
– Jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta yleisesti voisi sanoa, että Raahen kaupunki on ollut hyvin aktiivinen vetytalouden kehityksen suhteen, joten kenties se kantaa hedelmää muiden toimijoiden osalta. Osaamistarpeet liittynevät turvallisuuteen, varsinaiseen vedyn valmistukseen elektrolyysillä, sähköön sekä laitteistojen huoltoon ja ylläpitämiseen, kertoo puolestaan SSAB:n ympäristö- ja turvallisuusjohtaha Harri Leppänen.
SSAB tarjoaa vuosittain noin 600 kesätyöpaikkaa muun muassa tuotantoon, kunnossapitoon, satamaan ja tehtaan tukitoimintoihin, sekä työntekijä- että toimihenkilötehtäviin. Lisäksi SSAB:lle on mahdollista päästä myös suorittamaan pakollisia opintoihin kuuluvia harjoittelujaksoja ja tekemään opinnäytetöitä
– Meille on mahdollista hakea myös erilaisiin harjoitteluohjelmiin, ja kokemuksen karttuessa voi päästä seuraavana kesänä aiempaa vaativampiin töihin. Opinnäytetyön aiheita puolestaan miettiessään kannattaa pallotella ideaa esimerkiksi juuri harjoittelujakson tai kesätöiden aikana, Sisko sanoo.
Jos työskentely huipputeknisellä ja innovatiivisella alalla kiinnostaa, voi SSAB tarjota urakehitykseen monipuolisen ja turvallisen kasvupolun. Raahen kaupungin hyvät palvelut ja meren läheisyys tukevat alueella viihtymistä, ja SSAB:llä on työmahdollisuuksia kaikilla liiketoiminta-alueilla, kuten teräksen käsittely, myynti, tekninen tuki, tuotekehitys, IT, markkinointi, talous, henkilöstöhallinto ja logistiikka.
– Tavoitteemme on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille ensimmäisenä teräsyhtiönä vuonna 2026 ja päästä suurelta osin eroon oman toimintamme hiilidioksidipäästöistä noin vuonna 2030. Päämäärämme on myös olla maailman turvallisin teräsyhtiö. Tarvitsemme henkilöstöä tiimeihimme kaikkialla SSAB:llä. Lämpimästi tervetuloa meille, Sisko toivottaa.
Tutustu Raahessa alkaviin AMK-koulutuksiin!