Hyppää sisältöön

In English

25.11.2022

Koulutuskeskus Brahe mukana Taisto-harjoituksessa

Koulutuskeskus Brahe osallistui eilen torstaina 24.11. Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon.

Taisto kokosi organisaatiot ympäri Suomen yhteiskunnan eri osa-alueilta harjoittelemaan ajankohtaisten uhkien varalle. 

Taisto-harjoitus simuloi tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia kuvitteellisten tilanteiden kautta. Tämänkertaisessa Taistossa harjoiteltiin muun muassa tilanteita, joissa sähköt katkeavat tai organisaation käyttämä pilvipalveluntarjoaja on ilmoittanut laajasta katkosta. 

Brahesta harjoitukseen osallistui johtamisesta, tietosuojasta ja IT-palveluista sekä viestinnästä vastaavia henkilöitä. 

Aidontuntuisissa tilanteissa rakennettiin tilannekuvaa ja toimintamalleja, jaettiin rooleja, tehtiin viranomaisilmoituksia sekä laadittiin sisäisiä ja ulkoisia tiedotteita eri kanaviin. 

– Harjoitus oli hyvin rakennettu ja pystyimme todellisuudessa testaamaan toimintamallejamme sekä miettimään millä tavoilla niitä kehitetään, toteaa rehtori Jaana Ritola harjoituksen jälkeen. 

– Jo yhden päivän aikana huomasin, miten kehityimme tilanteisiin reagoimisessa. Piti esimerkiksi miettiä, mitä kanavia voi käyttää silloin, kun viestintäkanavia on poissa käytöstä kyberhyökkäyksen vuoksi, pohtii viestintäsuunnittelija Mira Torvinen-Määttä

Taiston toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Harjoituksen sisältö on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen ja tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa. 

Lisätietoja Taisto-harjoituksesta: dvv.fi/taisto