Hyppää sisältöön

In English

13.2.2024

Koulutuskeskus Brahesta kuusi opiskelijaa Taitaja-finaaliin

Brahen opiskelijat ylsivät Taitaja-kilpailun finaaliin lajeissa mediasuunnittelu, visuaalinen myyntityö, yrittäjyys ja laborantti.

Eri lajien Taitaja-semifinaalit järjestettiin tammi-helmikuun vaihteessa. Koulutuskeskus Brahesta finaaliin pääsivät:

Roosa Kuusirati sai kilpailulajissaan visuaalisessa myyntityössä semifinaalin korkeimmat pisteet, ja Taika Tervo ylsi finaaliin semifinaalin kolmanneksi parhailla pisteillä. Osallistujamäärältään Taitajan suurimpiin kuuluvan yrittäjyyslajin semifinaaleihin ilmoittautuneita oli tänä vuonna 116, joten Oona Kujala ja Matias Tuppi tekivät hyvää työtä lunastaessaan finaalipaikan. Yrittäjyydessä kilpaillaan pareittain ja kehitetään uusi liikeidea. Laboranttien Taitaja-semifinaalissa brahelaiset olivat mukana ensimmäistä kertaa, ja Heikki Vuotila pääsi lajissa finaaliin. Mediasuunnittelussa Alisa Ojala pääsi finaaliin myös hyvillä pisteillä.

Erittäin hyviä suorituksia oli myös niillä Brahen opiskelijoilla, jotka eivät tänä vuonna yltäneet finaaliin. Mukana oli paljon kakkosluokkalaisia, joilla on ensi vuonna mahdollisuus lähteä yrittämään uudelleen.

Taitaja on ammattitaidon SM-kilpailu, jossa opiskelijat kilpailevat oman alansa suomenmestaruuksista. Tammi-helmikuun vaihteessa kilpailtuihin semifinaaleihin osallistui yli 1900 kilpailijaa eri puolilta Suomea. Heistä parhaat jatkavat toukokuussa Kuopiossa 20.–23.5. järjestettävään finaalikilpailuun.

Taitaja-kilpailuun saavat osallistua ammatillista perustutkintoa suorittavat kilpailuvuonna enintään 22-vuotiaat nuoret. Muutamat lajit ovat ikärajattomia. Taitaja-kilpailu ja siihen valmistautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintoja. 

Lue lisää Taitajasta-kilpailusta Taitaja 2024 -sivuilta.