Hyppää sisältöön

In English

9.6.2022

Kylmäniemi sai uudet ulkokalusteet opiskelijatyönä

Piknik-kauden avajaisia vietetään uimarannalla tänään klo 17–19.

Koulutuskeskus Brahen sisustusalan opiskelijat suunnittelivat Kylmäniemen uimarannalle yksinkertaiset tasokalusteet, jotka toimivat piknik-alustana ja istuskelu- ja loikoilupaikkana. Kalusteista haluttiin Kylmäniemen maisemaan sopivat, monikäyttöiset ja pitkäikäiset. Myös kalusteiden toteutus tehtiin opiskelijatyönä. Samassa yhteydessä raahelaisille rakas uimaranta sai oman logon, jonka suunnitteli Mediakeskus Lybeckerin graafisen suunnittelun opiskelija Ari Grip. Nyt kalusteet ovat valmiit, ja rantakausi voi alkaa.  

Rahoitus kalusteita varten kerättiin joukkorahoituskampanjalla. Mesenaatti.me-sivustolla haettiin varoja muun muassa kalusteiden pystyttämiseen tarvittaviin maatöihin.

Kylmäniemi on monelle kaupunkilaiselle mieluisa uimapaikka, lähiretkikohde tai pysähtymispaikka ulkoilulenkin varrella. Maaseudun Sivistysliiton Tää on mulle tärkee -hankkeessa pohjoispohjalaislähtöiset nuoret aikuiset vinkkasivat eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata omasta ympäristöstään kohteita, joiden he toivovat säilyvän tulevaisuudessakin. Raahesta kohteeksi valikoitui Kylmäniemen uimaranta, joka kaipasi kunnostusta. Hankkeeseen valikoituneet kohteet ovat lapsuus- ja kouluajan luonnon- tai kulttuuriympäristöjä, joita nuoret haluavat nostaa esiin. MSL aloitti rannan kunnostustyöt keväällä 2021.