Hyppää sisältöön
28.2.2020
Mira Torvinen-Määttä,

Nuoret yrittäjät messuilla Luulajassa

Tapahtumatekniikan opiskelijat Asko, Tatu ja Riku edustivat näyttävästi Luulajan NY-messuilla 27.2.2020.
Hieno messupiste!
Hieno messupiste!

Oulun Uskalla Yrittää -messuilta valittiin viisi kansainvälisen potentiaalin NY-yritystä Luulajaan NY-messuille. Yksi mukaan valituista yrityksistä oli Mediakeskus Lybeckeriltä äänentoisto- ja valaisupalveluja tarjoava LybeCrew NY.

Messumatkalle lähdettiin keskiviikkoaamuna 26.2. Poikien lisäksi Lybeckeriltä reissussa oli kaksi opettajaa. Majoituimme Sunderby Folkhögskolan hotellissa, ja keskiviikon ohjelmassa oli muun muassa Circula-yrittäjyyspelin pelaamista ryhmissä. Illalla kävimme Gammelstadin kirkkokylässä ohjatulla kävelykierroksella ja illallisella.

Rikun, Tatun ja Askon sekä kempeleläisten tyttöjen esitys Circula-pelin yritysideastaan.
Rikun, Tatun ja Askon sekä kempeleläisten tyttöjen esitys Circula-pelin yritysideastaan.
Gammelstadin tunnelmallinen kirkkokylä on Unescon maailmanperintökohde.
Gammelstadin tunnelmallinen kirkkokylä on Unescon maailmanperintökohde.

Torstaiaamuna lähdettiin Luleå Energi Arenalle rakentamaan messuosastoa. Pakatessa oli yrittäjillä sattunut pikku unohduksia, mutta tulipa kerrattua, mikä on ristipääruuvimeisseli englanniksi, kun se piti käydä lainaamassa messuhallin infosta. LybeCrew NY:n osasto näytti hyvältä – printtimatskut, valot ja ääni olivat kaikki kohdillaan. Pojat saivat päivän mittaan esitellä yritystään messuvieraille ja tuomareille. NY-yritykset kävivät myös pitchaamassa tuomariston edessä. Tatu osasi hyvin kertoa, mitä ja miten yritys tekee, ja kiteytti vielä loppuun “we are not good at talking, we are good at our job”.

Messuosasto rakenteilla.
Messuosasto rakenteilla.

Messupäivänä meiltä Lybeckeriltä kävi myös kahdeksan opiskelijaa sekä Saara-opettaja päivävierailulla Luulajassa NY Bothnian Arc UF -hankkeen järjestämällä matkalla. Heidän ohjelmassaan oli vierailu Teknikens Husetiin sekä tutustuminen messuihin pienen messutehtävän avulla.

Ruotsalaiset NY-messut erosivat suomalaisista, sillä ne pidettiin messuhallissa kauppakeskuksen sijaan. Tulipa taas parin päivän aikana hahmotettua muutenkin eroja Suomen ja Ruotsin välillä.

Messuosastoja Luleå Energi Arenalla.
Messuosastoja Luleå Energi Arenalla.

Best Visiting Company valittiin illalla palkintojuhlassa. Tässä sarjassa oli kilpailijoita viiden Oulun semifinaaleista ponnistaneen yrityksen lisäksi Torniosta, jossa tehdään paljon rajat ylittävää NY-yhteistyötä. Parhaaksi vierailevaksi yritykseksi valittiin Momo’s Bubbles NY Oulusta.