Hyppää sisältöön

In English

5.4.2024

Suomalaiset hevosalan koulutuksenjärjestäjät kokoontuivat Ruukissa

Hevosalan oppilaitosten yhteistyöpäivät järjestettiin Ruukin luonto- ja hevoskeskuksella 26.–27.3.2024.

Yhteistyöpäiville osallistuivat kaikki suomalaiset hevosalan koulutuksenjärjestäjät.

Päivillä keskusteltiin ajankohtaisista hevosalaa ja hevosalan koulutusta käsitteleviä aiheita. Tärkeimpinä teemoina esillä olivat erilaiset hyvinvointiin ja hevosalan opetuksen eettisyyteen liittyvät teemat.

Ensimmäisenä päivänä työskenneltiin työpajoissa, joiden teemana oli hevosalan koulutuksen eettinen ohjeistus. Työpajatyöskentelyn alustuksesta vastasi hevostietokeskuksen toiminnanjohtaja, eläinlääkäri ja eläintenkouluttaja Anna-Mari Olbricht.

Eettinen ohjeistus haluttiin luoda, koska hevosalan oppilaitoksissa halutaan reagoida hevostalousalan toimintaympäristön muutoksiin ja varmistaa alan kestävä kehitys tulevaisuudessa. Työ saatiin hyvään vauhtiin ja työtä tullaan jatkamaan tulevilla yhteistyöpäivillä, jotka järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Yhteisen työskentelyn lisäksi päivillä kuultiin hyvinvointiin liittyviä puheenvuoroja. Kpedun projektipäällikkö Marjo Kaivolahti-Koukkari esitteli Mittarit hevosen hyvinvointiin -hankkeen ajankohtaiset kuulumiset ja Essi Wallenius kertoi hyvinvointimittariston hyödyntämisestä riskien hallinnassa. Hyvinvointiteemaa käsiteltiin myös oppilaitoshyvinvoinnin näkökulmasta Hyvinvoivaa kasvua luonnonvara-alalla -hankkeen ajankohtaisten kuulumisten myötä.

Myös lajijärjestöjen edustajat Minna Mäenpää Suomen Hippoksesta ja Minna Peltonen Suomen ratsastajain liitosta olivat mukana keskustelemassa hevosalan sosiaalisesta lisenssistä ja koulutuksen merkityksestä alalle.