Hyppää sisältöön
23.7.2020

Syksyn opintojen aloitus Koulutuskeskus Brahessa / koronatiedote opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan! Opintonsa aloittavat opiskelijat ovat saaneet kesällä kutsukirjeen, jonka yhteydessä on annettu ohjeet opintojen aloituksesta. Toimi annettujen ohjeiden mukaisesti ja saavu oppilaitokseen kutsukirjeessä ilmoitettuna ajankohtana. Jatkavien opiskelijoiden osalta jokainen vastuuopettaja on tiedottanut / tiedottaa, miten opinnot jatkuvat syksyllä 2020.

Koronatilanne näyttää alueellamme tällä hetkellä varsin maltilliselta ja pyrimme vähentämään leviämisen riskiä omalta osaltamme tarvittaessa mm. lähi-, etä-, työssäoppimista vuorottelemalla sekä opetusta portaistamalla. Vastuuopettaja tiedottaa kullekin opiskelijalle / ryhmälle, miten toimitaan.

Ohjeita koronatartuntariskin vähentämiseksi Koulutuskeskus Brahessa

Koronatilanteesta johtuen noudatamme oppilaitostemme tiloissa edelleen viranomaisten antamia hygienia- ja turvaohjeistuksia. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen tärkeimpiä keinoja ovat muun muassa hyvä käsienpesu sekä turvaetäisyyksien noudattaminen. Sairaana ei saa tulla kouluun ja yskiminen/aivastaminen tehdään hihaan tai paperiin. Muista pestä käsiä säännöllisesti tai käytä käsidesiä.

Toimintaohjeet lähiopetuksessa poikkeusolojen aikana:

  • Tule opiskelupaikalle vain terveenä! Jos sinulla on flunssan tai vatsataudin oireita, käy koronatesteissä.
  • Älä kättele ja pyri noudattamaan turvaetäisyyksiä. Opettaja ohjeistaa opetustilojen turvaväleistä.
  • Muista yskiä/aivastaa paperiin tai kainaloon sekä pese/puhdista kädet tämän jälkeen.
  • Saavu ajoissa paikalle – opetustilat saattavat vaihdella ja opettaja / ohjaaja ilmoittaa opetustilan koulun alkaessa.
  • Saavu suoraan omalle osastolle ja pese ensimmäiseksi kädet / puhdista kädet siellä olevalla käsidesillä. Aloittavat opiskelijat saapuvat tapaamispaikalle tervetulokirjeen ohjeistuksen mukaisesti.
  • Huolehdi käsien pesusta tai puhdistuksesta useasti päivässä. Puhdista kätesi ensisijaisesti pesemällä ne saippuavedellä tai mikäli pesumahdollisuutta ei ole, tee puhdistus käsidesillä.
  • Sitoudutaan yhdessä noudattamaan annettuja ohjeita ja pidetään huolta toisistamme

Mikäli epäilet kuuluvasi riskiryhmään tai perheessäsi on riskiryhmään kuuluva, on tällöin hyvä olla yhteydessä kouluterveyshuoltoon/terveydenhuoltoon tai hoitavaan lääkäriin, joka laatii riskiarvion henkilön henkilökohtaisten sairaustietojen perusteella.

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan meille Braheen – toivotamme menestystä opintoihisi!