Hyppää sisältöön

In English

2.4.2023

Valtakunnalliset kampanjat yhdistävät ammattiin opiskelevat kestävän kehityksen hyväksi huhtikuussa 2023

Ammatillisessa koulutuksessa tehdään historiaa!

Vaskihaaste-kampanjan ideana on vahvistaa ammattiin opiskelevien positiivista ilmastoon ja ympäristöön liittyvää kädenjälkeä, vihreää siirtymää ja edistää vastuullisen ammatti-identiteetin kehittymistä, selventää kampanjaa koordinoiva VASKI-hankkeen vastuullisuusviestinnän asiantuntija Virve Rinnola. Vaskihaaste-kampanja järjestetään käsi kädessä SAKU ry:n Liikevirtaa-kampanjan kanssa.

Liikevirtaa-kampanja kannustaa opiskelijoita vihreisiin tekoihin ja arkiliikuntaan

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry, järjestää Liikevirtaa-kampanjaa ammatillisiin oppilaitoksiin. Liikevirtaa-kampanjan ajatuksena on parantaa omaa hyvinvointia liikkumisen valintoja tekemällä ja samalla vihreää kädenjälkeä kasvattaen. Kampanjaa voi oppilaitoksissa toteuttaa erilaisina teemapäivinä nostamalla vihreän kädenjäljen teemoja esille ja/tai lähtemällä mukaan valtakunnalliseen 3 viikon liikuntahaasteeseen. Kampanjaa toteutetaan neljättä kertaa ja tämän yhteisen asian äärellä oli mukana viime vuonna 10 000 opiskelijaa. Kampanjaa on toteutettu esimerkiksi osana työkyvyn- ja hyvinvoinnin ylläpitämisen opintoja. Korviimme on kantautunut, että opiskelijat ovat lähteneet yhdessä roskakävelylle ja kirpparikierrokselle, joka on lisännyt liikettä sekä yhteenkuuluvuutta, kertovat kampanjaa SAKU ry:ssä toteuttavat koulutuskoordinaattorit Elisa Brusila ja Tiina Hasari.

Lupauksen antaminen ja vihreät teot tekevät hyvää

Virve Rinnola muistuttaa, että ammatillinen koulutus tekee jo paljon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Tulevissa ammattilaisissa on suuri potentiaali kestävyysmurrosta ajatellen. Vaskihaaste-kampanjan sekä Liikevirtaa-tapahtumien toteutumiseksi ammatillinen koulutus on yhdistänyt voimansa ja tapahtumiakin on runsaasti eri puolella Suomea. SAKU ry:n koulutuskoordinaattori Elisa Brusila painottaa, että opiskelijoiden osallisuus on tärkeää ja heillä varmasti on ajatuksia ja toiveita meitä kaikkia koskettavassa aiheista. Kannustamme pienin askelin tekemään yhdessä hyvää itseä, yhteisöä ja ympäristöä kunnioittaen, toteavat kampanjakoordinaattorit Rinnola, Hasari ja Brusila.

Vaskihaaste-kampanja on kaikille ammatillisille oppilaitoksille suunnattu kampanja, joka on toteutettu VASKI-hankkeen koordinoimana ja SAKU ry, KESTU-hanke, AMKE ry, SAKKI ry sekä OSKU ry ovat yhteistyötahoja. Huhtikuussa 2023 keskiössä ovat ammattiin opiskelevat.

Kampanjasivustot:

Liikevirtaa-kampanja

Vaskihaaste-kampanja

Vaskihaaste ja Liikevirtaa logot