Hyppää sisältöön

In English

29.5.2024

Yhteishaku 2024 – tärkeitä päivämääriä

Ohjeita yhteishaun valinta-aikatauluista, opiskelupaikan vastaanottamisesta ja varasijoista.

Tärkeitä päivämääriä

  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 13.6.2024.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 27.6.2024.
  • Voit tulla hyväksytyksi varasijalta 16.8.2024 asti.

Näin otat opiskelupaikan vastaan

Jos olet hakenut perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa, saat sähköpostiisi tiedot opiskelijavalinnan tuloksesta ja paikan vastaanottamisesta. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit ottaa opiskelupaikan vastaan. Sinun ei tarvitse kirjautua tätä varten. Voit vaihtoehtoisesti ottaa opiskelupaikan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa, mutta palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen (esimerkiksi verkkopankkitunnukset)

Varasijat

Jos olet varasijalla, voit tulla hyväksytyksi vapautuvalle opiskelupaikalle. Varasijalta hyväksytään opiskelijoita, jos aloituspaikoissa on tilaa. Varasijalta hyväksyminen tapahtuu automaattisesti sitä mukaa kun paikkoja vapautuu. Voit tulla hyväksytyksi varasijalta 16.8.2024 asti.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ei vaikuta varasijoihin. Vaikka olet ottanut opiskelupaikan vastaan, jonotat edelleen paikkaa mahdolliselle ylemmille varasijoille. Voit peruuttaa sähköpostissa saamasi linkin kautta jo vastaanotetun paikan, jos otat paikan vastaan varasijalta.

Jos et saanut opiskelupaikkaa

Jos et saanut opiskelupaikkaa, saat Opetushallituksesta jälkiohjauskirjeen, jossa on pistemääräsi ja sijoittumisesi kuhunkin hakukohteeseen, johon olet hakenut.

Voit hakea Koulutuskeskus Braheen myös jatkuvassa haussa.

Valintojen tulokset -ohjesivu Opintopolussa