Hyppää sisältöön

Opiskelijamme äänessä!

Koulutuskeskus Brahessa on tyytyväisiä opiskelijoita, jotka suosittelevat opiskelupaikkaansa mielellään muillekin! Antaa siis opiskelijoidemme kertoa, mitä mieltä he ovat Brahesta!

Käytännönläheinen opetus ja itselle mieluinen ala, innostaa oppimaan vahvan perustan ammattitaidolle. Siihen nojaten on hyvä jatkaa eteenpäin.

Opiskelin hius- kauneudenhoitoalalla parturi-kampaajaksi koulutuskeskus Brahessa. Asiakaspalvelua ja asiakastöitä treenasimme koulun parturikampaamossa. Sain mahtavasti yhdistettyä Nuori Yrittäjyys projektin koulun sekä työssäoppimispaikan myötä. Olin ensiksi työharjoittelussa, jossa noin kuukauden olon jälkeen olin todistanut osaavani asiat ja pääsin kokeilemaan yrittäjän oppisopimusta, mikä oli aivan mahtava juttu ja avarsi näkökulmia yrittäjän elämästä. Yrittäjäoppisopimuksen jälkeen sain työpaikan kyseisestä yrityksestä ja valmistuin marraskuussa 2021. Toiminimiyrittäjyys alkaa tammikuussa 2022. Jatko-opinnot toistaiseksi saavat jäädä vaan alan lisä- ja täydennyskoulutusten muotoon, mutta en näe pois suljettuna vaihtoehtona esimerkiksi meidän alan opettajan työtä, se on yksi tulevaisuuden haaveista niin kuin myös oma liike. Kun asiat hoitaa koulussa ja työelämässä hyvin sekä uskoo itseensä, on mahdollisuuksia vaikka mihin.

Olen opiskelemassa kaksoistutkintoa eli opiskelen kampaajaksi ja ylioppilaaksi samaan aikaan. Ammattikoululla saamme oppia tekemällä työsalissa erilaisia hiuksiin liittyviä töitä ja teoriaa tekemällä. Lukio ammattikoulun ohella tuo mukavaa vaihtelua. Kaksoistutkinnon tekeminen on onnistunut hyvin, mutta tietenkin ammattikoulussa mukana pysyminen saattaa olla välillä haastavaa.

Lybeckerillä on mukavaa, koska täällä on luovia aloja. Saan olla luova työssäni ja tehdä minua kiinnostavia asioita.

Olen aikuisopiskelija, ja opiskelen hiusalan ammattitutkintoa. Opettajat ovat mitä parhaimpia, ja koululla olen päässyt monipuolisesti toteuttamaan itseäni. Pidän myös siitä, kun jokaisella on henkilökohtainen suunnitelma opinnoille, ja voit edetä omaankin tahtiin opinnoissa. Vaihtelua minulle on tuonut, kun olen päässyt työharjoitteluun, jossa tekemistä riittää. Hiusalalla on hyvät ja monipuoliset etenemismahdollisuudet, mm. voit olla yrittäjä, kevyt yrittäjä, vuokratuolilla, tai tuntityöläinen.    

Olen vastikään perustanut koira-alan yrityksen, Moldog homekoirapalvelut ja valmistun juuri Ruukin koiralinjalta eläintenhoitajaksi. Mikä ihana matka, uusia aitoja ystäviä ja mahtavat opettajat. Täällä koulussa ollessani löysin itseni. En olekaan ainut koirahörhö maailmassa vaan meitähän on aika monta.

Opiskelua voi painottaa työssäoppimiseen. Työssäoppimispaikoissa on päässyt tekemään niitä töitä, jotka kuuluvat opintoihin. Erilaisilta työssäoppimispaikoilta on saanut monipuolisen pohjan työelämään. Tällä alalla riittää töitä.

Jos tykkäät tehdä käsillä töitä ja nähdä oman työnjälkesi, tämä ala on hyvä sinulle.

Opiskelen tapahtumatekniikkaa Lybeckerillä. Äänitekniikka ja musiikki on kiehtonut minua pienestä saakka, joten ala oli helppo valinta. Lybellä on mielestäni todella hyvät mahdollisuudet monipuoliseen media-alan opiskeluun. Tekniikka, opetus ja opiskeluyhteisö ovat verrattomia.

Opiskelen tapahtumatekniikkaa, eli tavoitteenani on valmistua tapahtumateknikoksi ja päästä heti oikeisiin töihin. Koululla on oma luokkatila tapahtumatuotantoa varten, jotta musiikki ja tekniikan kasaaminen ei häiritse muita opiskelijoita talossa ja voimme omassa rauhassa saattaa opintoja eteenpäin. Opiskelu täällä on turvallista sekä monipuolista, joten opiskeluun löytyy intoa.

Brahessa on tekemisen meininkiä ja mukava henkilökunta ja opiskelijakaverit!

Brahessa on hyvä ilmapiiri, vaihtuvat työtehtävät ja työllistyminen erinomainen!

Opiskelin Raahessa Mediakeskus Lybeckerillä ja heti opiskelujeni alussa oli selvää, että yrittäminen kiinnostaa. Hyvä mahdollisuus kokeilla yrittämistä oli NY-yrittäjyys. Tuumasta toimeen ja sainkin houkuteltua luokkatoverini Annen mukaan.

Aikaisemmin en koskaan ajatellut opiskelevani hevosalaa ja alun perin Ruukkiin hakeminen oli hetken mielijohde. Voin kuitenkin sanoa, että tänne tuleminen on ollut sen arvoista. Unelmanani on aina ollut päästä harjoitteluun ulkomaille ja toivottavasti näin valmistumisen jälkeen se viimein onnistuisi.

Tulkaa tänne, me ollaan jo täällä!

Päivät menee nopeasti, kun painaa jätkien kanssa duunia.

Apua saa aina kun pyytää ja opettajat on mukavan joustavia.

Koulu tukee ja kannustaa hyvin yrittäjyyteen alkamista.

Brahessa taidot karttuvat monipuolisten töiden myötä. Brahessa saa valita ja tehdä asiakastöitä oman mielenkiinnon mukaan. Rentoa tekemisen meininkiä.

Reppu on täynnä eväitä tulevalle yrittäjän polulle.

Pystyy etenemään opinnoissa omaan tahtiin hyvän ilmapiirin ympäröimänä. Apua löytyy joka suunnasta, koulussa on hyvät opiskeluolosuhteet ja ammattitaitoinen henkilökunta