Hyppää sisältöön

In English

Opiskelijamme äänessä!

Koulutuskeskus Brahessa on tyytyväisiä opiskelijoita, jotka suosittelevat opiskelupaikkaansa mielellään muillekin. Antaa siis opiskelijoidemme kertoa, mitä mieltä he ovat Brahesta! Alla on kommentteja eri alojen opiskelijoilta. Jos et vielä tiedä, mitä haluaisit opiskella, ja tarvitset lisäaikaa oman alan valintaan, TUVA on vaihtoehto sinulle. TUVAan eli tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen voit myös hakea yhteishaussa.

Luonnonvara-alat

Opiskelen täällä Ruukin luonto- ja hevoskeskuksella maatalousalaa ja täällä on mielestäni tosi mukavaa opiskella. Henkilökunta on mukavaa ja opiskelu on mukavaa. Parasta täällä on käytännönläheinen opiskelu, jossa käsitellään maatalouteen liittyviä koneita ja laitteita.

Opiskeluympäristö on todella kaunis ja viihtyisä. Ollaan lähellä luontoa ja täällä on aina rauhallista. Täällä otetaan huomioon opiskelijan yksilölliset tarpeet ja toiveet. Oma oppimispolku rakennetaan niiden pohjalta. Täällä on myös hyvä ruoka.

Hevosalalla on todella mukava opiskella ja meidän koulussa on todella hyvät mahdollisuudet kehittyä ja oppia uutta. Koulun ruuat ovat paremmat kuin missään muualla. Henkilökunta etenkin tallilla on aivan mahtavaa. Koulualue ja asuntolat ovat erittäin viihtyisät. Asuntolassa asuville on mahtavia vapaa-ajan aktiviteetteja. Suosittelen!

Valitsin hevosalan, koska tykkään hevosista ja haluan tulevaisuudessa tehdä hevosiin liittyvää työtä. Ruukissa on tosi hyvät puitteet kehittyä ja oppia.

Kuulin etukäteen, että Ruukissa on tosi hyvät ruuat, ja testaamisen jälkeen voin todeta, että on parhaat ruuat. Henkilökunta on älyttömän mukavaa. Asuntolat on huippukivat ja kotoisat.

Tällä alalla voi valita tosi vapaasti, mitä haluaa tehdä ja mikä kiinnostaa. Voin suositella alaa, jos olet ikinä miettinyt sitä!

Mukavat hevoset ja henkilökunta. Hyvä ruoka. Hevosista huolehditaan hyvin.

Opiskelen Ruukissa riistalinjalla. Kävin tutustumassa opintoihin, ja ekana päivänä pääsin ampumaradalle. Ajattelin heti, että tämä on mun juttu, haluan opiskella tätä.

Ollaan tehty ihan hirveän paljon kaikkea mukavaa. Käytiin hirvenpyynnissä Suomussalmella. Yhdellä viikolla harjoiteltiin vesistön ylitystä. Oli aivan mahtavaa, kun hypättiin vaatteet päällä lampeen. Ollaan harjoiteltu kaikkea, mitä voi luonnossa liikkuessa sattua, että osataan toimia erilaisissa tilanteissa. Ollaan harjoiteltu eri olosuhteissa nuotion sytyttämistä.

Opettaja tsemppaa meitä. On aina mahtava olo sen jälkeen, kun on tehnyt uusia juttuja. 

Opiskelijat otetan hyvin huomioon ja opiskelijoilta kysytään mielipidettä koko ajan eri asioihin. Meillä on paljon mahdollisuuksia valita eri opintoja ja mahdollisuus lähteä kansainväliseen vaihtoon. Koulu tuo paljon sisältöä elämään.

Maatalousalalla on parasta, että täällä on mukavan monipuolista. Oppii vähän kaikkea.

Olen perustanut koira-alan yrityksen, Moldog homekoirapalvelut. Valmistun Ruukin koiralinjalta eläintenhoitajaksi. Mikä ihana matka, uusia aitoja ystäviä ja mahtavat opettajat. Täällä koulussa ollessani löysin itseni. En olekaan ainut koirahörhö maailmassa, vaan meitähän on aika monta.

Luovat alat

Hain tänne opiskelemaan, koska taide on suuressa osassa mun elämässä! Sain kavereita Raahesta ja sain sitten idean tänne opiskelemaan tulemisesta. Selasin Lybeckerin aloja ja joku graafisessa suunnittelussa vetos muhun. Nyt olen sitten opiskelemassa tätä alaa. En tiennyt mitä odottaa, mutta oon viihtynyt täällä hyvin rennon ilmapiirin ja kivojen tehtävien ansiosta! Odotan innolla sitä, mitä vielä pääsen tekemään näillä opituilla asioilla.

Olen tykännyt tässä alassa siitä, että siinä on luova puoli ja tekninen puoli. Teknistä puolta on se, kun esimerkiksi rakentaa lavarakenteita, yhdistää johtoja ja miettii, miten virta jaetaan laitteille. Valoja miettiessä pitää ajatella luovasti, pitää suunnitella, miten valot kannattaa asettaa, että ne sopivat toisiinsa. Ongelmanratkaisukykyä tapahtuma-alalla tarvii myös. Aina tulee jotain yllättävää.

Lybellä viehättää moninainen ja letkeä ilmapiiri, jossa kaikki tulee toimeen keskenään. Opintojen erilaiset suoritustavat mahdollistavat etenemisen eri tavoin. Valinnaiskurssien monipuolisuus on kiva asia, ja mahdollisuus ottaa opintoja muiltakin aloilta.

Tulin opiskelemaan Lybeckerin taidealalle, koska olen tehnyt taidetta koko ikäni. Porukka on mukavaa, ketään ei kiusata ja kavereitakin saa nopeasti ja helposti.

Halusin tänne opiskelemaan, koska tykkään alasta. Saan käyttää omaa luovuuttani tehtävien tekemiseen. Tunnen jo kehittyneeni alalla.

Lybeckerillä on mukava opiskella. Henkilökunta ja opiskelijat ovat asiallisia ja mukavia. Opiskelurauha ja yhteishenki on hyvä.

Opetus on todella laadukasta ja koululla löytyy parhainta kalustoa. Opettajat on hyvin messissä opinnoissa ja koululta löytyy paljon kiehtovia mahdollisuuksia, joita pääsee kokeilemaan opintojen aikana.

Lybeckerillä on mukavaa opiskella. Täällä saa olla oma itsensä. Ei tarvitse huolehtia, että ketään tuomitaan, kaikki täällä ovat samanarvoisia.

Lybeckerillä pääsee ilmaisemaan itseään ja saa tehdä sellaista, mistä tykkää. Täällä voi tavata monenlaisia ihmisiä. Ystäviä löytyy myös. Täällä oppii uutta ja uusia tapoja tehdä työtä.

Lybellä on lämminhenkistä porukkaa, joka puhaltaa yhteen hiileen. Jokainen otetaan yksilönä huomioon ja toivotetaan tervetulleeksi joukkoon. En kadu ollenkaan, että hain luovalle alalle opiskelemaan ja juuri Lybeckerille.

Tämä on ystävällinen ympäristö. Hain tänne, koska olin kiinnostunut peleistä ja hahmojen ja tarinoiden luomisesta. Opiskelu on ollut rentoa, mutta pitää tehdä töitäkin.

Hain kuvataidealalle, koska tahdon tehdä siitä ammattini. Lybellä on ihana yhteishenki ja täällä saa olla täysin oma itsensä. Kaikki hyväksytään sellaisina kuin he ovat.

Täällä on ollut kiva opiskella. Täällä on mukavia ihmisiä. Päädyin alalle, kun olin kiinnostunut piirtämisestä, hahmojen tekemisestä ja käsikirjoittamisesta. Tulevaisuudessa haluaisin ehkä jatkaa ammattikorkeakouluun.

Tapahtumatekniikassa on mukavaa, kun pääsee tekemään eikä tarvitse vain istua kuuntelemassa. Meillä on kiva luokka. On mukavaa olla koulussa.

Olen oppinut paljon ja saanut upeita mahdollisuuksia näyttää taitojani koulun kautta. Lybeckerillä ilmapiiri on hyvä ja tunnen, että saan olla oma itseni.

Lybellä on ollut hyvä opiskella oman yhteishaun jälkeen ysiltä. Opettajat on ammattitaitoisia, avuliaita ja ymmärtäväisiä. On ollut hauskaa ja kaikki täällä on olleet samanhenkisiä ja supermukavia.

Rakastan sitä, kun Lybellä pääsee heti tekemisen makuun. Ilmapiiri on kannustava ja omaa ilmaisua tuetaan.

Opiskelin Raahessa Mediakeskus Lybeckerillä ja heti opiskelujeni alussa oli selvää, että yrittäminen kiinnostaa. Hyvä mahdollisuus kokeilla yrittämistä oli NY-yrittäjyys. Tuumasta toimeen ja sainkin houkuteltua luokkatoverini Annen mukaan NY-yrittäjyyteen.

Palvelualat

Vaihdoin alaa hius- ja kauneudenhoitoalalle, kun edelliset työt loppuivat korona-aikaan. Mummoni oli parturi-kampaaja, ja se sai kiinnostumaan alasta. Tein ensin hiusalan opinnot ja nyt täydennän niitä kosmetologiopinnoilla. Tarkoitukseni on perustaa oma yritys. Opintojen jälkeen pystyn tarjoamaan laajasti hius- ja kauneudenhoitoalan palveluja. Haluan tarjota asiakkaille kaikkea, mikä tuo hyvän olon. NY-yrittäjänä toimiminen on antanut hyvän pohjan yrittäjyyteen. 

Hain tänne, koska kävin tutustumassa hiusalan opiskeluun, ja täällä oli hyvä tunnelma. Alassa on mukavaa, kun näkee työnsä lopputuloksen ja saa onnistumisen kokemuksia.

Valitsin tämän alan, koska tykkään tehdä käsillä kaikkea. Pienestä asti oon tiennyt, että tää on mun ala.

Logistiikalla opiskelu on hauskaa ja mukavaa, kun on paljon käytännön harjoittelua ja koneiden huoltamista ja hallilla työn tekemistä. Parasta on koneilla tekeminen, esimerkiksi pyöräkone ja kuorma-auto. Rekkamies se kaiken ties.

Parasta on, kun pääsee kokeilemaan joka päivä uutta ja jokainen päivä on erilainen.

Tykkään hiusalalla siitä, että näkee työn lopputuloksen. Itsensätoteuttaminen on minusta mukavaa, tykkään tehdä kaikkea näyttävää. Opinnoissa olen päässyt monipuolisesti tekemään permanentteja, leikkauksia, värjäyksiä ja kampauksia.

Hain opiskelemaan, koska kauneudenhoitoala kiinnosti. Hoidot ja ehostukset ovat olleet mukavimpia hommia. Asiakaspalvelu ja ihmisten kanssa työskentely on mieluista.

Meillä on hyvä yhteishenki ja opettajat ottavat aina toiveemme huomioon.

Valitsin tämän alan, koska kauneudenhoito on kiinnostanut minua pienestä pitäen. Olen pitänyt siitä, että meillä on paljon sekä käytäntöä että teoriaa.

Valitsin kauneudenhoitolan, koska ala kiinnostaa ja tykkään palvella ja neuvoa asiakkaita.

Asiakaspalvelu kiinnostaa ja käytännön asiakaspalvelu on parasta!

Opiskelu logistiikalla on mukavaa ja opettajat mukavia, aina saa nauraa. Kuorma-autolla ajaminen on parasta ja että saa tehdä itse omin käsin. Tulkaa logistiikka-alalle, työntekijöitä tällä alalla tarvitaan.

Rentoja teoriatunteja, sitäki rennompaa käytännön harjoittelua! En tiiä mikä on ollut parasta, jos mielenkiintoa on niin kaikkihan tässä on mukavaa. Ja jos on avoimin mielin, sitäkin mukavampaa on opiskelu .

Brahessa on tekemisen meininkiä ja mukava henkilökunta ja opiskelijakaverit!

Logistiikalla on hauskaa ja monipuolista opiskella. Isot työkoneet ovat olleet parasta. -Anni

Logistiikalla opiskelu on kivaa. Parasta on ollut trukilla ajaminen. -Nea

Opiskelu logistiikalla on ollut mukavaa koska on hauskoja opeja. Parasta on ollut ajoneuvoilla ajaminen. -Juho

Opiskelu on mukavaa ja rentoa. Parasta on hallipäivät, kun saa ajaa eri koneilla. -Lenni

Logistiikan opiskelu on monipuolista ja opitaan uusia asioita. Parasta on, kun saa ajella erilaisilla koneilla. -Matias

Logistiikalla opiskelu on ollut ihan mukavaa. Parasta on ollut, että sai ajaa oikealla autolla. -Tibor

Hallipäivät on mukavia, kun tehhään käytännön harjotteita, ja varmasti ajotunnit on mukavia tunteja. Opettajatki on hirviän mukavia ja kaikin puolin logistiikka on mukava ala. -Joonas

Opiskelin hius- kauneudenhoitoalalla parturi-kampaajaksi koulutuskeskus Brahessa. Asiakaspalvelua ja asiakastöitä treenasimme koulun parturi-kampaamossa. Sain mahtavasti yhdistettyä Nuori Yrittäjyys -projektin koulun sekä työssäoppimispaikan myötä. Olin ensiksi työharjoittelussa, jossa noin kuukauden olon jälkeen olin todistanut osaavani asiat ja pääsin kokeilemaan yrittäjän oppisopimusta, mikä oli aivan mahtava juttu ja avarsi näkökulmia yrittäjän elämästä. Yrittäjäoppisopimuksen jälkeen sain työpaikan kyseisestä yrityksestä ja valmistuin marraskuussa 2021. Jatko-opinnot toistaiseksi saavat jäädä alan lisä- ja täydennyskoulutusten muotoon, mutta en näe pois suljettuna vaihtoehtona esimerkiksi meidän alan opettajan työtä, se on yksi tulevaisuuden haaveista niin kuin myös oma liike. Kun asiat hoitaa koulussa ja työelämässä hyvin sekä uskoo itseensä, on mahdollisuuksia vaikka mihin.

Tekniikan alat

Alalla pääsee näkemään oman kädenjäljen. Näkee oman kehittymisen. 

Opinnoista on hyötyä myös omassa elämässä. Jos alkaa rakentaa, niin osaa tehdä itse.

Sisustusala on yllättänyt monipuolisuudellaan positiivisesti. Ilmapiiri on luova ja kannustava, mikä tekee omalta mukavuusalueelta poistumisesta vähemmän pelottavaa. Lempijuttuni opinnoissa on ollut konkreettinen tekeminen ja oman kädenjäljen näkeminen.

Jos tarkka ja tunnollinen työ kiinnostaa, hae labra-alalle! Eri analyysien maailma on kiehtovaa.

Autoalalla parasta on käsien sotkeminen hallissa.

Valitsin laboratorioalan, koska mielestäni on mielenkiintoista tarkistaa päivittäin käytettävien tuotteiden laatua. Tehdessäni sitä tunnen tekeväni tärkeää työtä.

On mielekästä ja palkitsevaa tehdä töitä, kun verhoillessa näkee heti työnsä tuloksen. Töiden vaihtelevuus pitää opiskelun mielekkäänä, kun joka päivä oppii jotakin uutta. Verhoilussa on tekemisen meininki, kaikki opitaan tekemällä.

Sähköalalla on hyvät oppimistilat ja rennot opettajat. Täällä oppii hyvin tuntemaan toiset opiskelijat.

Ala on mielenkiintoinen ja työskentely on itsenäistä. Työllisyysprosentti on alueella hyvä. Ala sopii hyvin, jos on kiinnostusta kemiaa kohtaan sekä omaa omatoimisuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Hain sisustusalalle, koska tykkäsin sisustaa omaa huonetta ja tämä ala on innostanut lisää.

Jos taide ja piirtäminen kiinnostaa, niin kannattaa hakea sisustusalalle! Ollaan päästy maalaamaan, piirtämään ja oppimaan paljon taiteesta.

Autojen korjaaminen kiinnostaa. Autojen korjailu on hauskaa. Rentoa, pääsee käsillä tekemään. Täällä on mukavaa ja rentoa.

Verhoiluala on käsillä tekemistä ja ekologista. Opiskelu on joustavaa aikataulullisesti. Oma ajatus on perustaa yritys ja työllistää itseni.

Rentoa opiskelua!

Autoalalla opit laittamaan kaikenlaisia ajoneuvoja sekä toteuttamaan moottoriurheiluun liittyviä unelmia.

Hain Braheen sisustusalalle opiskelun monipuolisuuden takia. Täällä pääsee käyttämään luovuutta ja mielikuvitusta, mikä on tosi mukavaa.

Mielenkiintoinen ja vaihteleva ala. Kannattaa hakea, jos tykkää moottoriajoneuvoista.

Valitsin autoalan, koska autot kiinnostaa minua. Kehittävä ala, pääsee korjaamaan autoissa kaikenlaista.

Tykkään vapaa-ajalla sisustaa kotiani, joten hain tähän kouluun oppiakseni lisää sisustamisesta. Ala on mieluinen ja saa uusia ystäviä.

Valitsin autoalan, koska alalla on rentoa ja haluan oppia huoltamaan omia autoja.

Valitsin alan, koska haluan joskus osata rakentaa oman auton.

Hoksasin vasta aikuisiällä, että sisustussuunnittelu on se juttu, mitä haluan tehdä työkseni. Opiskelu täällä Koulutuskeskus Brahessa sisustusalalla on todella mielenkiintoista ja monipuolista. Tunnen löytäneeni oman mieluisan alani.

Päivät menee nopeasti, kun painaa jätkien kanssa duunia.

Sähköalalla on parasta hyvät opettajat ja uudet kaverit. Täällä on mukava opiskeluympäristö ja opiskelu on vapaata. -Topi ja Jami

Teoria ei ollutkaan niin vaikeaa. Opettajat ovat auttavaisia joka asiassa ja uskaltaa kysyä apua. -Jasper

Sähköalan opinnot ovat helppoja ymmärtää ja asennukset ovat opettavaisia. -Arttu

Sähkön henkilökunta on paras! Työympäristö on rento ja ystävällinen. -Ville

Mukavat opettajat ja opetetaan kaikki tarvittava. -Eino

Sähköalalla opiskelu on mukavaa ja asennukset toimii. Opettajat on rentoja ja osaavia. Työympäristö on siisti ja rauhallinen. -Juuso