Hyppää sisältöön

In English

 

Yhteishaku

Aloita polkusi kohti unelmiesi ammattia Koulutuskeskus Brahessa! Ammatillisen koulutuksen yhteishaku eli hakeutuminen perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin toteutetaan valtakunnallisesti ajalla 20.2.–19.3.2024. Yhteishaussa hakevat peruskoulun suorittaneet. Henkilö ei voi hakeutua yhteishaussa, jos hän on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen tutkinnon, lukion oppimäärän tai korkeakoulututkinnon. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, voit hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Ulkomaisella todistuksella voit hakea yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa.

Koulutuskeskus Brahessa opetus- ja tutkintokieli on suomi. Opiskelijalla tulee olla riittävä suomen kielen taito. Lue lisää kielitaidon arvioinnista ja kielikokeesta.

Jos hakija tarvitsee aikaa oman alan valintaan tai opiskelutaitojen vahvistamiseen, hän voi hakea yhteishaussa tutkintokoulutukseen valmistavaan koulutukseen (TUVA).

Ammatillinen koulutus antaa jatko-opintokelpoisuuden. Perustutkinnon jälkeen voi hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Ammatillista osaamista voi syventää myös ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon kautta.

Katso Opintopolusta kaikki Koulutuskeskus Brahessa haussa olevat koulutukset

Yhteishaun hakuaikataulu 2024 Opintopolku-palvelussa

Tietoa perusopetuksen jälkeisestä yhteishausta Opintopolku-palvelussa

Yhteishaku Opintopolku-palvelussa

Täytä hakulomake huolellisesti ja valitse maksimissaan seitsemän hakukohdetta. Laita hakukohteet toivejärjestykseen ensisijaisesta aloittaen. Ensisijaisesta hakukohteesta saa yhden lisäpisteen.

Hakujen valintojen tulokset julkaistaan hakijoille kesäkuussa. Yhteisten hakujen lisäksi hakijat voivat edelleen hakea vielä kesällä opiskelemaan jatkuvien hakujen kautta. 

Tunnusten luominen ja Oma Opintopolku -palvelun käyttäminen

Oma Opintopolku on Opintopolun lisäpalvelu. Hakija kirjautuu palveluun Opintopolun etusivun linkin kautta. Hakijan ei pidä kirjautua Oma Opintopolku -palveluun hakulomakkeen täyttämistä varten. Hän voi kuitenkin myöhemmin kirjautua Omaan Opintopolkuun ja esimerkiksi seurata hakemuksensa etenemistä tai muokata sitä. Omaan Opintopolkuun voi kirjautua tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Omassa Opintopolussa hakija voi

  • lisätä ja poistaa hakutoiveita hakuaikana,
  • vaihtaa hakutoiveiden järjestystä yhteishaussa hakuaikana,
  • vastata hakutoiveisiin liittyviin kysymyksiin,
  • muokata hakutoiveisiin liittyvien kysymysten aiempia vastauksia,
  • muokata henkilötietoja myös hakuajan päätyttyä,
  • katsella omaa hakemusta ja tulostaa sen,
  • nähdä valintojen tulokset sekä
  • ottaa opiskelupaikan vastaan.

Yhteishaun opiskelijavalinnasta tiedottaminen

Tiedotamme opiskelijavalinnasta kirjeitse, missä ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen. Mikäli et saa yhteishaussa opiskelupaikkaa, Opetushallitus lähettää sinulle ohjauskirjeen, missä kerrotaan pistemäärä ja varasijat eri hakukohteisiin.

Muista, että jatkuvan haun kautta voit hakea suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden, mikäli sinulla ei ole opiskelupaikkaa. Opintotoimistomme auttaa sinua kaikissa hakemiseen tai koulutusvalintoihin liittyvissä asioissa. 

Katso opintotoimiston yhteystiedot