Hyppää sisältöön

In English

Opiskelijan tietopankki

Mietitkö, kuinka voisit saada opiskelusta enemmän irti? Koulutuskeskus Brahessa kiinnitämme paljon huomiota hyvinvointiisi sekä siihen, että nauttisit opiskeluajasta täysillä ja pääsisit käsiksi unelmiesi ammattiin! Tältä sivulta löydät kootusti kaikki opiskeluun liittyvät asiat. Myös opintotoimisto auttaa sinua mielellään, sen yhteystiedot löydät Hakijan palvelut -sivulta. Seuraa Koulutuskeskus Brahea sosiaalisessa mediassa!

Opintojen aloitus

Tervetuloa opiskelemaan Koulutuskeskus Braheen! Täältä löydät videoita ja ohjeita opintojen aloitukseen.

Lukuvuosi 2024–2025

Lukuvuoden 2024-25 tärkeimmät päivämäärät.

Kirjautumisohjeet

Ohjeet tunnusten aktivointiin sekä kirjautumiseen Wilmaan, Office 365:een, sähköpostiin, pilvipalveluihin, Teamsiin ja Its Learning -oppimisalustalle.

Opiskelijan tuki

Koulutuskeskus Brahe haluaa olla mukana tukemassa opiskelijoidemme opiskeluissa menestymistä, hyvinvointia ja kaikin puolin antoisaa opiskelijaelämää. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa kaikista opiskelijapalveluistamme.

Asuminen ja opiskelijan etuudet

Tälle sivulle on koottu tietoa ja linkkejä asumiseen ja opintoetuuksiin liittyen.

Ruokailu, liikunta ja vapaa-aika

Perustutkinto- ja TUVA-opiskelijana saat maksuttoman aterian sekä aamupuuron jokaisena opiskelupäivänäsi. Tutustu myös liikunta- ja vapaa-ajan tarjontaan.

HOKS – opintojen henkilökohtaistaminen

Ammatilliseen perustutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman eli HOKS:n mukaan.

Opetukseen osallistuminen ja poissaolot

Opiskelija on velvollinen osallistumaan opetukseen oppilaitoksessa tai muuhun osaamisen hankkimiseen ja näyttöihin HOKS:ssa suunnitellulla tavalla. 

Järjestyssäännöt ja turvallisuus

Sääntöjen tavoitteena on taata jokaiselle opiskelijalle ja henkilökunnan jäsenelle työrauha ja viihtyvyys sekä työturvallisuus.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnossa opiskelet samaan aikaan ammattiin ja ylioppilaaksi. Opiskelijat suorittavat lukio-opintonsa vaihtojaksoittain niin, että opetusta on jaksoittain joko lukiolla tai ammattioppilaitoksessa.

Urheilupainotteinen opiskelu

Haluaisitko sovittaa yhteen kaksi sinulle tärkeää asiaa: urheilun ja opiskelun? Koulutuskeskus Brahessa se onnistuu kyllä!

Kansainvälisyys

Kiinnostaako Sinua opiskelu ulkomailla ja tutustuminen vieraaseen kulttuuriin? Kansainvälisyys on osa Koulutuskeskus Brahen arkea.

Yrittäjyys

Meillä Brahessa kannustetaan yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen asenteeseen! Voit suuntautua opinnoissasi yrittäjyyteen.

Kilpailutoiminta

Brahessa voit osallistua oman alasi lajissa Taitaja-ammattitaitokilpailuihin ja suorittaa työelämän arvostaman huippuosaajana toimimisen tutkinnon osan. Meillä on myös oma kaikille avoin BraheSkills-kilpailu. Pystyt myös osallistumaan osana opintojasi SakuStars-kulttuurikilpailuihin tai AmmatikkaTop-kilpailuun.

Korkeakouluopinnot ammatillisten opintojen aikana

Brahessa on mahdollista suorittaa useilla eri aloilla korkeakouluopintoja ja varmistaa näin paikka jatko-opintoihin.

Opiskelijavaikuttaminen

Koulutuskeskus Brahessa on aktiivista opiskelijakunta- ja tutortoimintaa. Voit osallistua opiskelijoiden järjestämään toimintaan tai lähteä tekemään itse opiskelijavaikuttamisen opintoja. Kaikki opiskelijat voivat vaikuttaa!

Opiskelijakortti

Koulutuskeskus Brahen opiskelijana olet oikeutettu maksuttomaan digitaaliseen Slice-opiskelijakorttiin. Kortti toimii virallisena todistuksena opiskeluistasi Brahessa.

Uraohjaus – Brahe Luotsi

Työelämään, jatko-opintoihin tai yrittäjäksi? Brahe Luotsi on tukenasi oman urapolun suunnittelussa.