Hyppää sisältöön

Tuplasti osaamista kaksoistutkinnolla

Kaksoistutkinnossa opiskellaan samaan aikaan ammattiin ja ylioppilaaksi. Opiskelijat suorittavat lukio-opintonsa vaihtojaksoittain niin, että opetusta on jaksoittain joko lukiolla tai ammattioppilaitoksessa.

Kaksoistutkintolaisille tarjottavia aineita ovat äidinkieli, lyhyt matematiikka, englanti, terveystieto ja toinen reaaliaine (yhteiskuntaoppi, maantieto tai psykologia). Kaksoistutkinto-opiskelijat opiskelevat lukio-opintonsa Raahen, Pyhäjoen tai Siikajoen lukiossa tai Digiluokassa. Kaksoistutkinnon aloittaville järjestetään preppauskurssit matematiikassa ja englannissa. 

Opinnoissa menestyminen edellyttää opiskelijalta oma-aloitteisuutta ja vahvaa motivaatiota. Suoritetut opinnot tunnustetaan ammatillisten opintojen yhteisiin aineisiin. Sisäänpääsyraja kaksoistutkinto-opintoihin on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 matematiikassa, englannissa ja äidinkielessä. Sähköisen ylioppilastutkinnon vuoksi opiskelijat tarvitsevat kannettavan tietokoneen. 

Ilmoittautuminen 

Kaksoistutkinto-opiskelijaksi voit ilmoittautua jo hakuvaiheessa, mutta kaksoistutkintomahdollisuudesta järjestetään infotilaisuuksia myös elokuussa opintojen alettua. Ilmoittautumisen yhteydessä kirjataan, meneekö opiskelemaan lukio-opintonsa Raahen lukioon vai omaan lähilukioon Pyhäjoen lukioon tai Siikajoen lukioon. 

Jos olet jo suorittanut osan lukio-opinnoista, voit aloittaa niiden suorittamisen kaksoistutkintolaisena myös myöhemmässä vaiheessa opintoja. Myös tässä tilanteessa on hyvä olla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä kaksoistutkintolaisten ryhmänohjaajaan, jotta voidaan suunnitella tarkemmin oma polkusi kaksoistutkinto-opiskelijana. 

Kysy lisää!

Holappa Saara

Holappa Saara
erityisopettaja, kaksoistutkintoryhmänohjaaja

saara.holappa@brahe.fi

040 173 3035

Korteniemi Hanna

Korteniemi Hanna
kielten tuntiopettaja, kaksoistutkintoryhmänohjaaja

hanna.korteniemi@brahe.fi

040 135 7162