Hyppää sisältöön

Tuplasti osaamista kaksoistutkinnolla

Kaksoistutkinnossa opiskellaan samaan aikaan ammattiin ja ylioppilaaksi. Opiskelijat suorittavat lukio-opintonsa vaihtojaksoittain niin, että opetusta on jaksoittain joko lukiolla tai ammattioppilaitoksessa.

Kaksoistutkintolaisille tarjottavia aineita ovat äidinkieli, lyhyt matematiikka, englanti, terveystieto ja toinen reaaliaine (yhteiskuntaoppi, maantieto tai psykologia). Kaksoistutkinto-opiskelijat opiskelevat lukio-opintonsa Raahen, Pyhäjoen tai Siikajoen lukiossa tai Digiluokassa. Kaksoistutkinnon aloittaville järjestetään preppauskurssit matematiikassa ja englannissa.

Opinnoissa menestyminen edellyttää opiskelijalta oma-aloitteisuutta ja vahvaa motivaatiota. Suoritetut opinnot hyväksiluetaan ammatillisten opintojen yhteisiin aineisiin. Sisäänpääsyraja kaksoistutkinto-opintoihin on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 matematiikassa, englannissa ja äidinkielessä.

Suoritetut opinnot hyväksiluetaan ammatillisten opintojen yhteisiin aineisiin. Sähköisen ylioppilastutkinnon vuoksi opiskelijat tarvitsevat kannettavan tietokoneen.

Ilmoittautuminen

Kaksoistutkinto-opiskelijaksi voit ilmoittautua jo hakuvaiheessa mutta viimeistään heti koulun alettua elokuussa. Tuolloin opiskelijan tulee myös ilmoittaa meneekö opiskelemaan lukio-opintonsa Raahen lukioon vai omaan lähilukioon Pyhäjoen lukioon tai Siikajoen lukioon.

Kaksoistutkinnon suorittamisesta tiedotetaan lyhyesti jo ensimmäisinä koulupäivinä kaikille aloittaville opiskelijoille Wilma-tiedotteella ja -viestillä.

Jos olet jo suorittanut osan lukio-opinnoista, voit aloittaa niiden suorittamisen kaksoistutkintolaisena myös myöhemmässä vaiheessa opintoja. Myös tässä tilanteessa on hyvä olla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä kaksoistutkintolaisten ryhmänohjaajaan, jotta voidaan suunnitella tarkemmin oma polkusi kaksoistutkinto-opiskelijana.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen kaksoistutkintoon