Hyppää sisältöön

In English

16.8.2021

Työelämäpalaute on otettu käyttöön

Tehdään yhdessä osaajia työelämään!

Kyselyn toteuttaa Opetushallitus yhteistyössä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten kanssa. Valtakunnallinen palautekysely lähetetään kaikille työpaikoille, joissa on ollut oppisopimus- tai koulutussopimusopiskelijoita.

Antamalla palautetta kehität ammatillisen koulutuksen laatua. Yhteistyöllä ammatillisen oppilaitoksen kanssa voidaan ratkaista työpaikan ja yritysten muuttuvia osaamistarpeita. Siksi haluamme kuulla työpaikkaohjaajilta ja työpaikkojen edustajilta kokemuksia ohjaustyöstä ja yhteistyöstä oppilaitoksen kanssa. 

Työelämäpalautekysely lähetetään työpaikoille, joissa on koulutettu opiskelijoita oppisopimuksella tai koulutussopimuksella. Vastaaminen vie aikaa noin 5 minuuttia. Kyselyllä seurataan työelämän tyytyväisyyttä ammatillisen oppilaitoksen toimintaan järjestää koulutusta yhteistyössä työelämän kanssa. Kyselyssä ei arvioida opiskelijaa.  Vastauksia käytetään ammatillisen koulutuksen laadun seurantaan ja kehittämiseen ja osana oppilaitoksen rahoitusta. Palautetulokset raportoidaan anonyymissä tilastomuodossa opetushallinnon vipunen.fi -tilastopalvelussa. Työpaikkakohtaisia tuloksia hyödyntää oppilaitos.

Kyselyitä on kaksi:

1. TYÖPAIKKAOHJAAJAKYSELY

Työpaikkaohjaajilta palaute kysytään päättyneen työpaikkajakson jälkeen. Kysely lähetetään oppisopimuksessa tai koulutussopimuksessa nimetylle vastuulliselle työpaikkaohjaajalle, kun opiskelijan työpaikkajakso päättyy. Kyselyn voi tarvittaessa välittää eteenpäin henkilölle, joka käytännössä on enemmän ohjannut opiskelijaa. Kyselyn lähettää Opetushallitus.

2. TYÖPAIKKAKYSELY

Työpaikan edustajalta palaute kysytään kaksi kertaa vuodessa. Kyselyn lähettää oppilaitos.

 

Lisätietoja
Koulutuskeskus Brahe
Eveliina Noponen p. 040 663 8815
Suvi Happo p. 040 065 3602
etunimi.sukunimi@brahe.fi