Hyppää sisältöön

In English

14.11.2022

Artist Talk -tapahtumasarja esittelee nykytaiteen kenttää

Ensimmäisen Artist Talk- tapahtuman vieraileva taiteilija on kuvanveistäjä Mari Oikarinen.

Koulutuskeskus Brahen kuvataiteen opintolinja järjestää Artist Talk -tapahtumasarjan tarpeesta luoda vuorovaikutusta nykytaiteen ammattikentän ja taideopiskelijoiden sekä taideyleisön välille. Ensimmäinen Artist talk järjestetään Mediakeskus Lybeckerillä maanantaina 21.11.2022.

Raahelaisten kosketuspinta nykytaiteeseen riippuu paljon mahdollisuuksista matkustaa isompiin kuntiin. Tapaamisten myötä kotimainen ja kansainvälinen nykytaide tulee lähemmäs alueen tulevia taiteen tekijöitä.  

Tapahtumaan kutsutaan taiteen eri alojen ammattilaisia kertomaan omista teoksistaan ja niihin liittyneistä prosesseista sekä taiteen tekemisen arkisista käytännöistä. Lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä tai keskustella yleisesti taiteesta. 

Ensimmäisen Artist Talk- tapahtuman vieraileva taiteilija on kuvataiteilija/kuvanveistäjä Mari Oikarinen. Tilaisuus koostuu taiteilijan puheenvuorosta sekä loppukeskustelusta.  Ensimmäinen Artist Talk on avoin vain Mediakeskus Lybeckerin omille opiskelijoille, mutta jatkossa on suunnitelmissa järjestää samalla konseptilla tapahtumia, joihin myös laajempi yleisö on tervetullut.

Artist talk -tapahtumakuva