Hyppää sisältöön

In English

4.11.2022

Klinikkaeläinhoitajia tarvitaan

Haku opintoihin on parhaillaan käynnissä.

Hertta Pesonen valmistui kesällä klinikkaeläinhoitajaksi Koulutuskeskus Brahen Ruukin luonto- ja hevoskeskuksesta. Hän oli ensimmäinen oppilaitoksesta valmistunut klinikkaeläinhoitaja. Oulun alueelta on aiemmin puuttunut klinikkaeläinhoitajien koulutus, ja opiskelijat ovat joutuneet muuttamaan toisille paikkakunnille opiskelemaan.  

Ruukissa klinikkaeläinhoitajien koulutus alkoi 2021. Ensimmäisestä koulutusryhmästä on työllistynyt opiskelijoita jo ennen valmistumista. Kaksi opiskelija on tähän mennessä valmistunut. Alan työtilanne on hyvä ja opetus vastaa suoraan työelämän tarpeisiin. 

Koulutus on käytännönläheistä ja harjoitukset tehdään oikeassa klinikkaympäristössä sekä oikeilla potilaskontakteilla. Oppimisympäristönä on yhteistyöeläinlääkäriasema Kamu Oulussa. 

Klinikkaeläinhoitajat työskentelevät eläinklinikoilla sekä pieneläin- tai hevossairaaloissa. Klinikkaeläinhoitaja avustaa eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, tekee yleisimpiä laboratoriotutkimuksia, ottaa röntgenkuvia, toimii leikkaussalissa, tekee välinehuoltoon liittyviä työtehtäviä ja huolehtii eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. 

Klinikkaeläinhoitajan opinnot alkavat taas tammikuussa 2023, ja haku opintoihin on parhaillaan käynnissä. Hakuaika päättyy 5.12. 

Lue lisää ja hae koulutukseen: https://www.brahe.fi/hakeminen/tutkinnot/ammattitutkinnot/luonnonvara-ala/klinikkaelainhoitaja

Hertta Pesonen
Hertta Pesonen oli ensimmäinen Brahesta valmistunut klinikkaeläinhoitaja.