Hyppää sisältöön

In English

22.1.2024

Koulutuskeskus Brahe vahvasti edustettuna Taitaja-semifinaaleissa

Brahesta lähtee ennätysmäärä opiskelijoita kilpailemaan ammattitaidon SM-kilpailuihin.

Brahesta osallistuu tänä vuonna Taitajaan yhteensä 35 opiskelijaa. Heidän lajinsa ovat ajoneuvotekniikka, mediasuunnittelu, pelituotanto, visuaalinen myyntityö, hevostenhoito, yrittäjyys, hiusmuotoilu, maalaus ja tapetointi sekä laborantti. Eniten osallistujia Brahesta on tänä vuonna hevostenhoitoon.  

Taitaja-kilpailutoimintaa on kehitetty Brahessa aktiivisesti, ja osallistujia on innostettu myös niihin lajeihin, joihin ei ole osallistuttu aiemmin. Tänä vuonna brahelaiset ovat ensimmäistä kertaa mukana lajeissa visuaalinen myyntityö ja laborantti. Viime vuonna Sonja "Nasu" Korvela toi Taitajasta Braheen pronssimitalin ajoneuvotekniikassa.

Taitaja on ammattitaidon SM-kilpailu, jossa opiskelijat kilpailevat oman alansa suomenmestaruuksista. Tammi-helmikuun vaihteessa viikolla 5 käydään eri lajien semifinaalit ympäri Suomea. Niistä parhaat jatkavat toukokuussa Kuopiossa järjestettävään finaalikilpailuun. Semifinaaleihin osallistuu yli 1900 kilpailijaa eri puolilta Suomea. 

Taitaja-kilpailuun saavat osallistua ammatillista perustutkintoa suorittavat kilpailuvuonna enintään 22-vuotiaat nuoret. Muutamat lajit ovat ikärajattomia. Taitaja-kilpailu ja siihen valmistautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintoja. Kilpailijat kehittävät ammattitaitoaan ja paineensietokykyään. 

Lue lisää Taitaja2024-sivustolta!