Hyppää sisältöön
4.3.2020
Anna Mikkilä,

Hälsningar från Sverige!

Hejsan Uppsalasta!

Hankin itselleni harjoittelupaikan Wasabi Webiltä, joka on nettisivuihin ja digimarkkinointiin keskittyvä toimisto aivan Uppsalan ytimessä. Vietän täällä kymmenisen viikkoa työssäoppimisen merkeissä. Halusin nimenomaan Ruotsiin, koska maa on monestakin syystä lähellä sydäntäni, ja lisäksi halusin ehdottomasti treenata ruostumaan päässyttä ruotsiani. Yhden kesän Tukholmassa jo aiemmin viettäneenä halusin kokea jonkin muunkin kaupungin elämää, ja kun kiinnostava harjoittelupaikka sattui sijaitsemaan juuri Uppsalassa, niin täälläpä sitä sitten ollaan. smiley

Matkani kohti Uppsalaa alkoi perjantaina 21.2., kun ajoimme isäni kanssa Luulajaan ja hyppäsin siellä yöjunaan, jolla pääsin suoraan Uppsalaan. Matkassa meni tunti jos toinenkin – pelkkä junamatkakin oli kevyesti 12-tuntinen, mutta koska Ruotsiin on kuitenkin mahdollista matkustaa lentämättä, halusin niin tehdä. Oikein makoisat yöunet oli kuitenkin SJ:n kyydissä, ja sain saapua virkeänä Uppsalan Centralstationille lauantaiaamuna ja suunnistaa sieltä kohti majapaikkaani.

Olin hankkinut itselleni vuokrahuoneen “Ruotsin Tori.fi:n” eli Blocketin kautta. Etukäteen majapaikan löytäminen tuntui stressaavalta ajatukselta, mutta loppujen lopuksi kaikki sujui mainiosti. Pariskunta, jolta huonetta vuokraan, on aivan ihana, ja yhteiselo on toistaiseksi sujunut mainiosti! Erityisplussana mainittakoon, että harkkapaikalle on tästä matkaa vain 180 metriä – silkkaa arjen luksusta moinen työmatkan lyhyys! wink

Ekoihin päiviin täällä on sisältynyt ainakin roppakaupalla askelia ympäri kaupunkia paikkoihin tutustuen! Olen kierrellyt kaikenmoisia nähtävyyksiä, vieraillut museoissa ja muissa kiinnostavissa paikoissa, kierrellyt kirppiksiä ja viettänyt muun muassa kivoja fika- ja leffahetkiä. Niin, ja on näihin päiviin mahtunut jo yksi epäonninen ruokamyrkytyskin, mutta siitäkin selvittiin! laugh

Niin, ja tietysti olen päässyt työssäoppimisen makuun! Wasabi on harkkapaikkana tosi monipuolinen; nyt olen päässyt aloittamaan harkkahommia suunnittelemalla ja tekemällä somejulkaisuja, kirjoittamalla blogitekstejä sekä suunnittelemalla tuotekatalogia ja roll-uppeja.

Wasabi-familjen
Wasabi-familjen

Jo tämä harjoittelun alku on ollut tosi opettavainen kokemus, joten odotan innolla, mitä tulevat viikot tuovat tullessaan! Tykkään Wasabin rennosta ja yhteisöllisestä tunnelmasta. Heti ekalla viikolla on mm. otettu pingismittelöitä toimistolla ja käyty porukalla pelaamassa sulkkista Fyrisfjädernillä.

Erityismaininnan ekoilta harkkapäiviltä saakoon vielä Wasabin mahtava Lunch & Learn -konsepti! Silloin tällöin toimistolle tilataan kaikille lounasta, ja paikalle saapuu myös muita alan ihmisiä ja inspiraatiopuhuja, tällä kertaa Thomas Sonesson. Thomas on pitkän linjan yrittäjä ja sijoittaja ja vahvasti mukana mm. Ruotsin Nuori Yrittäjyys -toiminnassa, jossa hän toimii vuosittain mentorina nuorille yrittäjille. Hän kertoi meille muun muassa omasta yrittäjyystaipaleestaan ja siitä, miten asiakkaille voi tarjota “vau-kokemuksen”.

Kiva mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, inspiroitua ja saada vähän vaihtelua toimistoarkeen. smiley

Lunch & Learn
Lunch & Learn

Ylipäätään olen sujahtanut tosi nopeasti perusarkeen täällä, kun Ruotsi on niin tuttu ja turvallinen! Innolla odotan, mitä tulevat viikot tuovat tullessaan niin harjoittelun osalta kuin muutenkin.

Viikonlopun suunnitelmat ovat jo vähän selkeämpiä. Bongasin nimittäin mielenkiintoisen mahdollisuuden viettää yö Uppsalan mahtavassa tuomiokirkossa, joten suuntaan lauantai-iltana sinne! smiley

Vi hörs!

Anna

P.S. Ai niin, laskiaista eli fettisdageniakin vietettiin! Toimistolla oli näin hienoja Wasabi Web -laskiaispullia, mutta harmikseni pullan sisältä paljastui ruotsalaisille tyypilliseen tapaan mantelimassaa. Voi, missä vadelmahillo?! No, hyvää oli tämäkin!

Fettisdagen!
Fettisdagen!