Hyppää sisältöön

Laboratorioalan koulutus

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on laboratorioalan perustutkintoon, missä voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Koulutus toteutetaan ajalla 14.3.-13.3.2025.

Hae laboratorioalan koulutukseen TE-toimiston sivuilla 10.2.2023 mennessä

Koulutuksen kuvaus ja kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat, joilla on kiinnostus laboratorioalan tehtäviin, soveltuvuus alalle ja sitoutuminen opintoihin. Voit olla alan vaihtaja, tai ilman alan aikaisempaa koulutusta oleva.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa voidaan suorittaa koko tutkinto tai pelkästään tutkinnon osia. Näin ollen koulutus voi olla kestoltaan myös lyhempi kuin ilmoituksessa mainittu päättymisajankohta. Laboratorioalan perustutkinnon kesto enintään 180 osp, laboratorioalan ammattitutkinnon kesto enintään 150 osp.

Uraboosti-koulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan hänen työllistymismahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti parhaiten soveltuva opintopolku. Koulutus toteutetaan monimuotoisin menetelmin oppilaitosympäristöissä sekä osittain verkko-opintoina. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus- tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. 

Pakolliset tutkinnon osat

Koulutuksessa suoritetaan aluksi laboratorion perustyöt, 40 osp, mikäli niitä ei ole jo suoritettuna.

Tämän lisäksi opiskellaan jotakin seuraavista pakollisista tutkinnon osista:

Mittaukset ja laiteanalytiikka, 25 osp

Orgaaninen ja kromatografinen analytiikka, 25 osp

Bioanalytiikka, 25 osp

Jos opiskelu tapahtuu laboratorioalan työpaikassa esimerkiksi koulutussopimuksella, valitaan tutkinnon osia työpaikan mukaisesti. Alan työpaikkoja ovat laboratoriot, jotka toimivat teollisuuden tuotekehityksessä ja laadunvalvonnassa, yliopistojen ja korkeakoulujen tutkimuksessa, elintarvikevalvonnassa sekä ympäristönsuojelun, energian tuottamisen, tullivalvonnan ja terveydenhuollon alalla. Teollisuuden suurimmat työllistäjät ovat kemianteollisuus, lääke-, metalli- ja elintarviketeollisuus sekä metsä- ja paperiteollisuus.

Koulutuksen toteutus

Koulutusaika 14.3.-13.3.2025. Koulutus toteutetaan monimuotoisin menetelmin oppilaitosympäristöissä sekä osittain verkko-opintoina. Työelämässä järjestettävä koulutus (TJK) voi olla osa opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmaa, HOKSia. Opiskeluun voi sisältyä työpaikalla järjestettävää koulutusta myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus saada työstä palkkaa.

Koulutukseen hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jättämällä paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. TE-toimiston palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, Sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne. Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. Kouluttaja kutsuu koulutukseen.

Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702. Lue lisää koulutusneuvonnan palvelukanavista.

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla 10.2.2023 mennessä

Kysy lisää!

Kauro Kristiina

Kauro Kristiina
lehtori, laboratorioala

kristiina.kauro@brahe.fi

050 576 6653

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332