Hyppää sisältöön

In English

Tieto- ja viestintätekniikka – insinööri (AMK)

Koulutuksesta valmistuu rautaisia ohjelmistoalan asiantuntijoita, jotka ymmärtävät niin tämän päivän kuin tulevaisuuden haasteet ohjelmistokehityksen ja kyberturvallisuuden saralta.

Seuraavaa hakuaikaa tähän koulutukseen ei ole vielä ilmoitettu.

Koulutuksen sisältö

Missä: lähiopetuksena Koulutuskeskus Brahen tiloissa, os. Pajakatu 9, Raahe

Mitä: koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä, mikä vastaa noin 4 vuoden opiskeluaikaa

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksen opetussuunnitelma kattaa sekä teoreettisen että käytännöllisen osaamisen – opittua teoriaa sovellat käytäntöön erilaisten käytännön projektitöiden kautta, joita on jokaisella lukukaudella. Lisäksi oppimistasi vauhdittavat mm. Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen opiskelijoiden ylläpitämä konesali sekä tietoturvan simulaatioympäristö, jotka sijaitsevat Kajaanin kampuksella, mutta ovat käytettävissä myös Raahesta käsin.

Koulutuksessa saat erinomaisen pohjan ohjelmistokehitykselle, mukaan lukien ohjelmointikielten hallinta, ohjelmistokehitysprosessit, sovelluskehitys sekä tietojärjestelmät. Lisäksi koulutuksessa keskitytään kyberturvallisuuteen ja tietoturvaan ohjelmistokehityksessä. Koulutukseen sisällytetty data-analytiikka ja tekoäly -moduuli antaa valmiuksia toimia tämän päivän ja huomisen liiketoimintaympäristössä.

Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta valmistuu insinöörejä, joita yhdistää uteliaisuus – halu ymmärtää asioiden taustat ja luoda omalla osaamisella parempaa tulevaisuutta. Luova ongelmanratkaisukyky on insinöörille tärkeä ominaisuus. Koulutuksessa saat teknillisen kokonaisnäkemyksen, jonka pohjalta osaat tehdä päätöksiä ja ottaa vastuuta vaativistakin suunnittelutehtävistä, ymmärtäen niin tämän päivän kuin tulevaisuuden haasteet niin ohjelmistokehityksen kuin kyberturvallisuudenkin saralta.

Valmistuneiden tehtävänimikkeitä ovat mm. ohjelmistosuunnittelija, Software Engineer, R&D Engineer, Frontend tai Backend Developer, tietoturva-asiantuntija, suunnitteluinsinööri, tuotekehitysinsinööri, projekti-insinööri ja tietojärjestelmäpäällikkö.

Haluatko tietää tieto- ja viestintätekniikan insinöörin koulutuksesta lisää?

Ota yhteyttä

Jonna Kalermo-Poranen
Puh. 044 7101 049, jonna.kalermo-poranen@kamk.fi

Askarruttaako hakemiseen liittyvät asiat?

Ota yhteyttä KAMKin hakijapalveluihin:
hakijapalvelut@kamk.fi, 040 654 8475

Katso Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta ohjeet ja lisätiedot.

Aiemmat opiskeluryhmät

Koulutus on käynnistynyt Raahessa aiemmin 2023 (päiväopetus).