Hyppää sisältöön

Alueen yritykset äänessä

AMK-yhteistyö Kajaanin ammattikorkeakoulun, Koulutuskeskus Brahen ja Raahen kaupungin kesken luo uusia mahdollisuuksia myös Raahen alueen yrityksille. Tälle sivulle on koottu alueen yritysten kommentteja AMK-opintoihin liittyviin odotuksiin, harjoitteluun ja työllistymiseen.Opiskeluiden aikana tehdään yritysten kanssa paljon yhteisiä projekteja sekä luento- ja yritysvierailuja opinnäytetöiden ja työharjoitteluiden lisäksi. Myös laajempia yhteishankkeita voidaan käynnistää.

Yritysten TKI- ja projektiyhteistyö Raahen alueella

Jari Kähkönen
Puh. 044 710 1303, jari.kahkonen@kamk.fi

Opiskelijoiden AMK-projektit ja yritysyhteistyö

Insinöörit
Arja Sirviö
Puh. 044 7101 245, arja.sirvio@kamk.fi

Tradenomit
Antti Junttila
Puh. 0400 669 681, antti.junttila@kamk.fi

Sairaanhoitajat
Sari Pyykkönen
Puh. 044 715 7011, sari.pyykkonen@kamk.fi

Rakennus Miilukangas harjoittaa rakennustoimintaa monipuolisesti Raahen alueella. Palveluihimme kuuluvat urakointi, omatuotanto ja erilaiset rakennuspalvelut. Tällä hetkellä palveluksessamme työskentelee 40 rakennusalan ammattilaista. 

Olemme vuosien varrella voineet järjestää useammalle opiskelijalle työharjoittelupaikan ja myöskin opinnäytön paikan. Tälläkin hetkellä meillä työskentee useita henkilöitä, jotka ovat olleet työharjoittelussa meillä ja sitä kautta myöskin työllistyneet meille. 

Tarvitsemme jatkossakin rakennusalan moniosaajia.

Kalevi Niskala
Toimitusjohtaja
Rakennus Miilukangas Oy
www.rakennusmiilukangas.fi

Woodcomp on raahelainen, puunjalostukseen ja teolliseen puurakentamiseen keskittynyt yritys. Meillä työskentelee lähes 150 sitoutunutta puunjalostuksen ja rakentamisen ammattilaista eri tehtävissä suunnittelusta tuotanontehtäviin. Yhtiön tulevaisuuden kasvu tulee erityisesti puukerrosrakentamisesta.

Olemme mielellään tarjoamassa Raahen AMK-opiskelijoille harjoittelu- ja opinnäytepaikkoja. Parhaillaankin meillä työskentelee suunnittelutehtävissä yksi Raahen AMK-koulutuksessa oleva henkilö. Tarvitsemme jatkossa puurakentamisen osaajia tuotantoon ja suunnitteluun.

Haluamme osaltamme olla tukemassa Raahen AMK-koulustusta. Raahe on erinomainen paikka asua ja elää myös valmistumisen jälkeen.

Marko Paloniemi
Toimitusjohtaja
Woodcomp-yhtiöt
www.woodcomp.fi

Raahessa, Oulussa ja Espoossa toimiva ResComi Oy toimittaa monipuolisia mobiili-, web-, dataintegraatio- ja pilvipalveluratkaisuja. Kun opiskelet ohjelmisto-osaajaksi Raahessa, löydät meiltä mielenkiintoisia projektitehtäviä, toimeksiantoja ja AMK-opintojen päätteeksi opinnäytetyön aiheen. Raahelaisella ResComilla on alkanut seitsemäs peräkkäinen kasvun vuosi ja palkkaamme tänä vuonna kahdeksan uutta IT-osaajaa.

Raahessa alkava ICT-insinöörikoulutus avaa sinulle ovia moniin ICT-alan työpaikkoihin. Olemme toimittaneet vuosien varrella yli 3 600 IT-projektia, joiden kohdemaita ovat olleet Suomi, Ruotsi, Saksa, Alankomaat, Brasilia, Kiina, Kanada ja Intia. Meillä pääset toteuttamaan maailmanluokan ratkaisuja.

Tarvetta on mobiili- ja webbisovellusten suunnittelijoille, kuten myös vaativien järjestelmien suunnittelijoille. Raahen tietotekniikan insinöörikoulutuksesta saat menestyksen eväät myös meidän tehtäviä ajatellen. Insinöörit perehtyvät meillä tietojärjestelmien määrittely, suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitotehtäviin kuten myös projektityöskentelyyn, yritystoimintaan ja uusiin teknologioihin.

Raimo Seikkala
Toimitusjohtaja
ResComi Oy
www.rescomi.com

Liity joukkoomme uudistamaan terästeollisuutta!

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö. Visionamme on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. Tavoitteemme on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille ensimmäisenä teräsyhtiönä vuonna 2026 ja päästä suurelta osin eroon oman toimintamme hiilidioksidipäästöistä noin vuonna 2030. Päämäärämme on myös olla maailman turvallisin teräsyhtiö. Jos haluat työskennellä huipputeknisellä ja innovatiivisella alalla, SSAB:llä on paljon tarjottavaa. Tarvitsemme henkilöstöä tiimeihimme kaikkialla SSAB:llä. 

Meillä työskentelee yli 14 000 henkilöä yli 50:ssä maassa. Raahessa meitä on noin 2 500. Tuotannon töiden lisäksi meillä on työmahdollisuuksia kunnossapidossa, tuote- ja prosessikehityksessä, teknisessä tuessa, IT:ssä, hankinnassa, myynnissä ja erilaisissa tukitoiminnoissa. Suomessa palkkaamme joka kesä noin 800 kesätyöntekijää, jotka työskentelevät pääosin tuotantolaitoksillamme Raahessa ja Hämeenlinnassa.

Kesätöiden lisäksi tarjoamme opiskelijoille työharjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia sekä Trainee-ohjelmia. Meihin voit tutustua myös erilaisissa uratapahtumissa tai tulemalla tehdasvierailulle. Tervetuloa meille Raaheen!

Sisko Kivistö
HR Manager, Raahe
SSAB

www.ssab.com/fi-fi/ssab-konserni/tyopaikat

student.collaboration.raahe@ssab.com

 

Raahessakin toimiva Etteplan on kasvanut 30 vuodessa pienestä insinööritoimistosta globaaliksi suunnittelualan yritykseksi, jolla on huippuosaamista ja alan kilpailukykyisimmät palveluratkaisut. Pääasiassa eri teollisuudenaloilla toimiville asiakkailleen Etteplan tarjoaa esimerkiksi laitos- ja mekaniikkasuunnittelua sekä huippumodernia teknologiasuunnittelua hyödyntäen digitaalisen kaksosen ja ainetta lisäävän valmistuksen kaltaisia innovaatioita. Palveluihin kuuluvat myös tuote-, kiinteistö- ja laitostietojen hallinta, liiketoiminnan digitalisaatio erinomaisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi sekä monipuoliset testaus- ja testauslaboratoriopalvelut. 

Etteplan toimii yli 30 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi yhtiöllä on toimistoja Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa sekä myyntikonttori USA:ssa. Paikallisen Raahen toimiston asiakkaita ovat muun muassa SSAB ja Outokumpu terästeollisuudesta, Valmet paperikoneteollisuudesta, BRP Finland sekä energiateollisuuden yrityksiä ja alueen konepajoja.

AMK-koulutuksen alkaminen Raahessa merkitsee Etteplanille osaavan työvoiman saantia paikallisesti myös tulevaisuudessa. Raahen yksikkö työllistää uusia tekijöitä joka kesä ja heillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa uraansa Etteplanilla. Joustavien työjärjestelyiden ansiosta voit työskennellä Raahessa vaikka tiimisi olisi eri yksikössä. Tulevaisuudessa osaajia tarvitaan erityisesti teollisten laitteiden ja kokonaisuuksien suunnitteluun.

Allan Jyrinki
Department Manager
Etteplan Finland Oy
Raahe

Mika Liedes
Department Manager HW
Software and embedded solutions
Oulu

Marko Hietala
Department Manager SW
Software and embedded solutions

www.etteplan.com

Telatek yhtiöt on perustettu 1977 Raahessa. Alkutaipaleestaan asti yritys on hyödyntänyt edistyksellisiä tekniikoita teollisuuden kunnossapidossa ja raskaassa konepajavalmistuksessa. 

Telatek Service on kunnossapidon, asennuksen ja On-Site-koneistuksen erikoisosaaja, joka toimii Porvoosta, Naantalista, Nokialta, Raahesta ja Kittilästä käsin. Palveluitamme ovat mekaaninen kunnossapito, pinnoitus ja koneistus, hitsaus, konepajavalmistus, kokoonpano ja asennus sekä laadunvalvonta.

Konepajayhtiö Telatek Works Oy Taivalkoskella valmistaa vaativia teräsrakenteita, mm. laivojen suurten propulsiolaitteiden rungot, kuulamyllyjen vaipat ja offshore-rakenteiden komponentit.

Telatek-ryhmä tunnetaan edelläkävijänä usealla teollisuudenalalla. Yli 40 vuoden aikana kertynyttä kokemustamme arvostetaan laajalti. Panostamme työntekijöidemme koulutukseen ja meillä työsuhteet ovatkin tyypillisesti pitkiä. Henkilöstöä molemmissa yhtiöissä on yhteensä noin 200 ja yhteenlaskettu liikevaihto on 24 miljoonaa euroa.

Kiinnostaako sinua monipuoliset teollisuuden kunnossapidon työt, joissa riittää vaihtelua? Tarvitsemme tulevaisuudessa projektiosaajia ja koneinsinöörejä erilaisiin projektien johto- ja suunnittelutehtäviin kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvissa projekteissa. Yrityksemme tarjoaa mahdollisuuksien mukaan harjoittelupaikkoja. Myös opinnäytetyöt ja kesätyöt, projektityöt ovat mahdollisia.

 

Mikko Reittonen
Henkilöstöpäällikkö
040 754 5115, mikko.reittonen@telatek.fi
Telatek Service Oy & Telatek Works Oy
www.telatek.fi

WTF Design Oy on Raahesta ja Oulusta käsin toimiva, säpäkkää tekemistä arvostava mainostoimisto, jonka missio on vahvistaa asiakkaidensa brändien kilpailukykyä luovalla suunnittelulla ja tavoitteellisella työskentelyllä. Omalla työllämme haluamme auttaa asiakkaitamme palvelemaan omaa kohderyhmäänsä paremmin, vastuullisemmin ja laadukkaammin. 

Uskomme vahvasti tarvelähtöiseen, kustomoituun ja käyttäjäystävälliseen www-suunnitteluun, jonka myötä meillä syntyy asiakkaan tarpeeseen vastaavia verkkosivustoja, eri järjestelmien välisiä integraatioita, intranet- ja extranet-toteutuksia, verkkokauppoja ja muita kokonaisuuksia. Tämä osa liike-toiminnastamme on vahvassa kasvussa ja panostamme verkkototeutuksien kehittämiseen sekä omien digitaalisten tuotteiden rakentamiseen jatkossa entistäkin voimakkaammin.

Kasvun tueksi tarvitsemme tulevaisuudessa lisää ohjelmistokehittäjiä ja innovaattoreita. KAMK X Raahe -yhteistyö tarjoaa siis meille mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaamme tuottamalla uusia tulevaisuuden tekijöitä niin harjoitteluun, opinnäytetyöhön kuin työpaikkaan saakka.

Sanna Paakkonen
Toimitusjohtaja
WTF Design
www.wtfdesign.fi