Hyppää sisältöön

In English

Alueen yritykset äänessä

AMK-yhteistyö Kajaanin ammattikorkeakoulun, Koulutuskeskus Brahen ja Raahen kaupungin kesken luo uusia mahdollisuuksia myös Raahen alueen yrityksille. Tälle sivulle on koottu yritysten kommentteja AMK-opintoihin liittyviin odotuksiin, harjoitteluun ja työllistymiseen.Opiskeluiden aikana tehdään yritysten kanssa paljon yhteisiä projekteja sekä luento- ja yritysvierailuja opinnäytetöiden ja työharjoitteluiden lisäksi. Myös laajempia yhteishankkeita voidaan käynnistää.

Yritysten TKI- ja projektiyhteistyö Raahen alueella

Jari Kähkönen
Puh. 044 710 1303, jari.kahkonen@kamk.fi

Opiskelijoiden AMK-projektit ja yritysyhteistyö

Insinöörit
Arja Sirviö
Puh. 044 7101 245, arja.sirvio@kamk.fi

Tradenomit
Antti Junttila
Puh. 0400 669 681, antti.junttila@kamk.fi

Sairaanhoitajat
Sari Pyykkönen
Puh. 044 715 7011, sari.pyykkonen@kamk.fi

Raahessakin toimiva Etteplan on kasvanut 30 vuodessa pienestä insinööritoimistosta globaaliksi suunnittelualan yritykseksi, jolla on huippuosaamista ja alan kilpailukykyisimmät palveluratkaisut. Pääasiassa eri teollisuudenaloilla toimiville asiakkailleen Etteplan tarjoaa esimerkiksi laitos- ja mekaniikkasuunnittelua sekä huippumodernia teknologiasuunnittelua hyödyntäen digitaalisen kaksosen ja ainetta lisäävän valmistuksen kaltaisia innovaatioita. Palveluihin kuuluvat myös tuote-, kiinteistö- ja laitostietojen hallinta, liiketoiminnan digitalisaatio erinomaisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi sekä monipuoliset testaus- ja testauslaboratoriopalvelut. 

Etteplan toimii yli 30 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi yhtiöllä on toimistoja Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa sekä myyntikonttori USA:ssa. Paikallisen Raahen toimiston asiakkaita ovat muun muassa SSAB ja Outokumpu terästeollisuudesta, Valmet paperikoneteollisuudesta, BRP Finland sekä energiateollisuuden yrityksiä ja alueen konepajoja.

AMK-koulutuksen alkaminen Raahessa merkitsee Etteplanille osaavan työvoiman saantia paikallisesti myös tulevaisuudessa. Raahen yksikkö työllistää uusia tekijöitä joka kesä ja heillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa uraansa Etteplanilla. Joustavien työjärjestelyiden ansiosta voit työskennellä Raahessa vaikka tiimisi olisi eri yksikössä. Tulevaisuudessa osaajia tarvitaan erityisesti teollisten laitteiden ja kokonaisuuksien suunnitteluun.

Allan Jyrinki
Department Manager
Etteplan Finland Oy
Raahe

Mika Liedes
Department Manager HW
Software and embedded solutions
Oulu

Marko Hietala
Department Manager SW
Software and embedded solutions

www.etteplan.com

Go On Raahe

Paikallista henkilöstöpalvelua suurella sydämellä ja ilolla!

Go-On-Raahe.jpg

Olemme raahelainen henkilöstöalan yritys ja asiantunteva kumppani kaikissa henkilöstöön liittyvissä tilanteissa. Teemme rekrytointia ja soveltuvuusarviointeja, tuotamme räätälöityjä HR-palveluita, tutkimme mm. asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyttä sekä koulutamme ja valmennamme. Teemme yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa osallistumalla koulutus- ja rekrytointitapahtumiin, järjestämällä esimerkiksi työnhakuun liittyviä koulutuksia ja työpajoja sekä tarjoamalla opiskelijoille mahdollisuuksia oppisopimuskoulutuksiin.

Teemme yhteistyötä laajasti eri aloilla toimivien yritysten kanssa eli meidän avullamme voi työllistyä monenlaisiin työtehtäviin. Jos sopivaa tehtävää ei heti ole tarjolla, me selvitämme puolestasi olisiko asiakasyrityksillämme avoinna työmahdollisuuksia juuri sinulle.

Etsitpä sitten töitä opintojen rinnalle, kesän ajaksi tai vaikka loppuelämäksi, ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään miten voisimme auttaa sinua!

www.go-on.fi

Anna Koskela
yrittäjä, yksikönjohtaja
anna.koskela@go-on.fi, 044 370 0009

Heidi Leppäkari
HR-asiantuntija, suorahakukonsultti
heidi.leppakari@go-on.fi, 045 261 4955

 

Välittää

Jot-Rent vuokraa työvoimaa ja myy monipuolisia palveluja – Just On Time! Lisäksi valikoimaamme kuuluu erilaiset projekti- ja urakkakokonaisuudet asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Luomme asiakkaiden kanssa pitkäaikaisia sopimussuhteita, sekä teemme myös lyhyitä ja nopeita täsmäpalveluita, autamme tilapäisessä osaajien tarpeessa, pidämme huolta vanhoista asiakkaista ja hankimme uusia. Pääasialliset toiminta-alat ovat metalliteollisuus, rakennus, kuljetus, viherpalvelut ja kiinteistöhuolto, mutta järjestämme työntekijöitä kaikille aloille. Toimistomme sijaitsee Raahessa, mutta palvelemme asiakkaita ympäri Suomen.

Jot-Rent eroaa isoista ketjuista inhimillisyydellä, sillä tunnemme jokaisen työntekijämme ja välitämme jokaisesta asiakkaastamme. Haluamme pitää asiakkaat niin tyytyväisinä, että he tilaavat uudestaan ja työntekijämme niin tyytyväisinä, että he haluavat pysyä palveluksessamme. Olemme perinteikäs ja luotettava perheyritys, ja olemme toimineet jo vuodesta 1991.

Jot-Rent kuuluu niiden yritysten joukkoon, joissa tarvitaan korkeakoulutettuja henkilöitä johtaviin rooleihin. Voimme työpaikkojen ja kesätöiden lisäksi myös järjestää harjoittelupaikkoja ja oppareiden aiheita.

 

Toimitusjohtaja

jari_riihijarvi_jot-rent_esittely.jpg

Jari Riihijärvi
jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 5646 195
Hakulomake Jottinetissä

Raahelainen perheyritys Miilukangas Oy toimii emoyhtiönä konsernissa, jonka tytäryhtiöt ovat tilauskonepaja Miilumachine Oy ja virtausputkiliiketoimija Miilupipe Oy sekä osaomisteinen teräspalvelukeskus Miilux Oy, jolla on tytäryhtiöt Puolassa ja Turkissa. Miilukangas Oy on vähemmistöosakkaana Rakennus MiiRA Oy:ssä ja Raahen Valimo Oy:ssä. Henkilöstöä näissä yhtiöissä on noin 450.

Miilukangas tekee tiivistä yhteistyötä koneinsinöörikoulutuksen kanssa. Harjoittelu, opinnäytetyöt, projektityöt ja kesätyöt ovat meille jatkuvaa toimintaa.

Pekka Miilukangas
toimitusjohtaja
www.miilukangas.fi

 

Raahen kauppakamariosasto toimii elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittäjänä ja yritysten etujen valvojana toiminta-alueella; Haapavesi, Kärsämäki, Merijärvi, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki ja Siikalatva. Raahen kauppakamariosastolla on 15 elinkeinoelämän edustajasta koostuva hallitus kattaen tärkeimmät toimialat.

Toiminnan painopisteitä ovat muuttovoittotekijöiden vahvistaminen, osaavan työvoiman saatavuus ja sujuva liikenne. Kauppakamariosaston edustajat vaikuttavat Raahen seudulla ja koko alueellaan useissa julkisen sektorin toimijoiden yhteistyöryhmissä ja hankeryhmissä. Tavoitteena on myös varmistaa koulutusjärjestelmän ja alueen yritysten yhteistyön kehittyminen ja riittävän koulutus- ja tutkimustarjonnan saaminen alueella.

Osaavan työvoiman saatavuuden kannalta on erittäin tärkeää varmistaa korkeakoulutasoinen koulutus alueella. Kauppakamariosasto toimii aktiivisena viestinviejänä, jotta varmistetaan säännöllinen oppilaitos- yritys- ja kuntayhteistyö.

 

Raahen kauppakamarin asiamies, Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja
Esa Pellikainen
esa.pellikainen@chamber.fi
0400 682 403

 

Raahen kauppakamariosaston puheenjohtaja
Jari Riihijärvi
jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 5646 195

 

Raahen kauppakamariosasto

Raahelaisella rakennusliikkeellä, Rakennus MiiRA Oy:llä, on taustalla pitkät perinteet monipuolisista rakennusprojekteista.

MiiRAn rakennustoiminta kattaa rakentamisen toimintakentän laajasti. Teollisuusrakentaminen, julkiset- ja liikerakennukset, saneeraukset, KVR-toiminta, kunnossapitopalvelut ja oma tuotanto kuuluvat toiminta-alueeseemme.

Perusarvoihimme kuuluu ammattimaisuus, joka tarkoittaa toiminnassamme asennetta, ammattitaitoa ja aktiivisuutta. Yrityksessämme työskentelee noin 70 ammattiosaajaa. Urakointialueemme on pääosin Raahen seutukunta ja sen lähialueet Oulun eteläiseltä puolelta Kokkolaan asti. Urakoimme satunnaisesti myös koko Suomen alueella.

Olemme tehneet AMK-yhteistyötä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa Raahen rakennusinsinöörikoulutuksen alkamisesta saakka.

 

Kalevi Niskala
toimitusjohtaja
www.rakennusmiira.fi

 

Raahessa, Oulussa ja Espoossa toimiva ResComi Oy toimittaa monipuolisia mobiili-, web-, dataintegraatio- ja pilvipalveluratkaisuja. Kun opiskelet ohjelmisto-osaajaksi Raahessa, löydät meiltä mielenkiintoisia projektitehtäviä, toimeksiantoja ja AMK-opintojen päätteeksi opinnäytetyön aiheen. Raahelaisella ResComilla on alkanut seitsemäs peräkkäinen kasvun vuosi ja palkkaamme tänä vuonna kahdeksan uutta IT-osaajaa.

Raahessa alkava ICT-insinöörikoulutus avaa sinulle ovia moniin ICT-alan työpaikkoihin. Olemme toimittaneet vuosien varrella yli 3 600 IT-projektia, joiden kohdemaita ovat olleet Suomi, Ruotsi, Saksa, Alankomaat, Brasilia, Kiina, Kanada ja Intia. Meillä pääset toteuttamaan maailmanluokan ratkaisuja.

Tarvetta on mobiili- ja webbisovellusten suunnittelijoille, kuten myös vaativien järjestelmien suunnittelijoille. Raahen tietotekniikan insinöörikoulutuksesta saat menestyksen eväät myös meidän tehtäviä ajatellen. Insinöörit perehtyvät meillä tietojärjestelmien määrittely, suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitotehtäviin kuten myös projektityöskentelyyn, yritystoimintaan ja uusiin teknologioihin.

Raimo Seikkala
Toimitusjohtaja
ResComi Oy
www.rescomi.com

Liity joukkoomme uudistamaan terästeollisuutta!

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö. Visionamme on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. Tavoitteemme on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille ensimmäisenä teräsyhtiönä vuonna 2026 ja päästä suurelta osin eroon oman toimintamme hiilidioksidipäästöistä noin vuonna 2030. Päämäärämme on myös olla maailman turvallisin teräsyhtiö. Jos haluat työskennellä huipputeknisellä ja innovatiivisella alalla, SSAB:llä on paljon tarjottavaa. Tarvitsemme henkilöstöä tiimeihimme kaikkialla SSAB:llä. 

Meillä työskentelee yli 14 000 henkilöä yli 50:ssä maassa. Raahessa meitä on noin 2 500. Tuotannon töiden lisäksi meillä on työmahdollisuuksia kunnossapidossa, tuote- ja prosessikehityksessä, teknisessä tuessa, IT:ssä, hankinnassa, myynnissä ja erilaisissa tukitoiminnoissa. Suomessa palkkaamme joka kesä noin 800 kesätyöntekijää, jotka työskentelevät pääosin tuotantolaitoksillamme Raahessa ja Hämeenlinnassa.

Kesätöiden lisäksi tarjoamme opiskelijoille työharjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia sekä Trainee-ohjelmia. Meihin voit tutustua myös erilaisissa uratapahtumissa tai tulemalla tehdasvierailulle. Tervetuloa meille Raaheen!

Sisko Kivistö
HR Manager, Raahe
SSAB

www.ssab.com/fi-fi/ssab-konserni/tyopaikat

student.collaboration.raahe@ssab.com

 

Telatek yhtiöt on perustettu 1977 Raahessa. Alkutaipaleestaan asti yritys on hyödyntänyt edistyksellisiä tekniikoita teollisuuden kunnossapidossa ja raskaassa konepajavalmistuksessa. 

Telatek Service on kunnossapidon, asennuksen ja On-Site-koneistuksen erikoisosaaja, joka toimii Porvoosta, Naantalista, Nokialta, Raahesta ja Kittilästä käsin. Palveluitamme ovat mekaaninen kunnossapito, pinnoitus ja koneistus, hitsaus, konepajavalmistus, kokoonpano ja asennus sekä laadunvalvonta.

Konepajayhtiö Telatek Works Oy Taivalkoskella valmistaa vaativia teräsrakenteita, mm. laivojen suurten propulsiolaitteiden rungot, kuulamyllyjen vaipat ja offshore-rakenteiden komponentit.

Telatek-ryhmä tunnetaan edelläkävijänä usealla teollisuudenalalla. Yli 40 vuoden aikana kertynyttä kokemustamme arvostetaan laajalti. Panostamme työntekijöidemme koulutukseen ja meillä työsuhteet ovatkin tyypillisesti pitkiä. Henkilöstöä molemmissa yhtiöissä on yhteensä noin 200 ja yhteenlaskettu liikevaihto on 24 miljoonaa euroa.

Kiinnostaako sinua monipuoliset teollisuuden kunnossapidon työt, joissa riittää vaihtelua? Tarvitsemme tulevaisuudessa projektiosaajia ja koneinsinöörejä erilaisiin projektien johto- ja suunnittelutehtäviin kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvissa projekteissa. Yrityksemme tarjoaa mahdollisuuksien mukaan harjoittelupaikkoja. Myös opinnäytetyöt ja kesätyöt, projektityöt ovat mahdollisia.

 

Mikko Reittonen
Henkilöstöpäällikkö
040 754 5115, mikko.reittonen@telatek.fi
Telatek Service Oy & Telatek Works Oy
www.telatek.fi

WTF Design Oy on Raahesta, Oulusta ja Kokkolasta käsin toimiva, säpäkkää tekemistä arvostava mainostoimisto, jonka missio on vahvistaa asiakkaidensa brändien kilpailukykyä luovalla suunnittelulla ja tavoitteellisella työskentelyllä. Omalla työllämme haluamme auttaa asiakkaitamme palvelemaan omaa kohderyhmäänsä paremmin, vastuullisemmin ja laadukkaammin. 

Uskomme vahvasti tarvelähtöiseen, kustomoituun ja käyttäjäystävälliseen www-suunnitteluun, jonka myötä meillä syntyy asiakkaan tarpeeseen vastaavia verkkosivustoja, eri järjestelmien välisiä integraatioita, intranet- ja extranet-toteutuksia sekä verkkokauppoja. Tähän kokonaisuuteen linkittyy myös konversiolähtöinen ja monikanavainen digimarkkinointi. Liiketoimintamme tämä osa on tällä hetkellä hyvin vahvassa kasvussa ja panostamme räätälöityjen verkkototeutuksien kehittämiseen jatkossa entistäkin voimakkaammin.

Kasvun tueksi tarvitsemme tulevaisuudessa lisää ohjelmistokehittäjiä ja innovaattoreita. KAMK X Raahe -yhteistyö tarjoaa siis meille mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaamme tuottamalla uusia tulevaisuuden tekijöitä niin harjoitteluun, opinnäytetyöhön kuin työpaikkaan saakka.

Sanna Paakkonen
Toimitusjohtaja
WTF Design
www.wtfdesign.fi

Hei yrityksen edustaja: kiinnostaako yhteistyö?

Pääset mukaan ilmoittamalla tietosi lomakkeen kautta. Ei maksa mitään.

Ilmoittaudu mukaan!