Hyppää sisältöön

In English

Antti Mattila, tapahtumateknikko

Antti Mattila, tapahtumateknikko

Olen Antti Mattila ja työskentelen Tuupa Records Oy:lla tapahtumateknikkona. Teen kaikkea, mikä tapahtuma-alaan liittyy. Striimausta, videohommia, valo- ja äänihommia.

Aloitin opinnot Lybeckerillä 2016 ja valmistuin 2019 media-assistentiksi. Tiesin jo opiskelemaan tullessa, mitä lähdin opinnoilta hakemaan. Olin tehnyt tapahtuma-alan töitä jo ennen opintoja, aluksi dj:n töitä. Aloitin ne 2013 tai -14. Ensimmäinen keikka oli Vieremällä mehu- ja limudisko. Alan valintaan vaikutti varmasti myös se, että isoveli oli samalla alalla.

Tykkäsin opinnoissa monipuolisuudesta. Opiskeltiin laajasti media-alaa. Oli hyvä, että oli esimerkiksi animoinnin perusteita, vaikka en ole niitä hommia töissä tehnyt ja vaikka se silloin ärsytti. Tässä työssä on hyvä, että tietää vähän kaikesta jotain. Sähköpuolen asioistakin pitää ymmärtää. Tykkäsin opiskeluaikana myös siitä, että opiskelu oli aika vapaata.

Valmistumisen jälkeen olen tehnyt koko ajan töitä. Olin Tuupa Recordsilla töissä jo opiskeluaikana ja jatkoin siitä suoraan.

Tapahtuma-alalla tarvitsee asiakaspalvelutaitoja. Ongelmanratkaisukyky on myös isossa osassa. Ei saa olla liian tarkka työtunneista. Työssä on kiirepiikkejä. Välillä syödään nopeasti mikroruokia, kun ei ehdi muuta. Pitkistä kesälomista on turha haaveilla, kesä on kiireisintä aikaa. Lomat kannattaa ajoittaa silloin, kun on vähemmän keikkoja.

Parasta alassa on se, että jokainen työpäivä ja keikka on erilainen. Se on myös haaste, kun ei ole mitään säännöllisyyttä. Työssä näkee erilaisia ihmisiä, kuulee erilaista musiikkia, näkee erilaisia paikkoja. Työilmapiiri Tuupalla on tosi hyvä.

Suunnitelmana minulla on jatkaa tapahtumateknikon töitä. Ehkä jossain vaiheessa voisi alkaa alan opettajaksi. Eläkeikään asti tätä työtä ei ehkä jaksa tehdä. Jos vaikka perustaa perheen, on hankalaa olla monta kuukautta vuodesta reissun päällä.


Lue lisää tapahtumateknikon opinnoista >

Lue lisää työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta >